Vaste planten

Producten 73-96 van 1858
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Alcea rosea 'Chater's Double Yellow'

Vanaf € 2,40

Alcea rosea 'Nigra'

Vanaf € 2,55

Alcea rosea 'Pleniflora'

Vanaf € 2,55

Alcea rosea 'Roseum'

Vanaf € 2,55

Alcea rosea 'Rubrum'

Vanaf € 2,55

Alchemilla alpina

Vanaf € 3,35

Alchemilla erythropoda

Vanaf € 2,40

Alchemilla mollis

Vanaf € 2,05

Alchemilla mollis 'Robustica'

Vanaf € 2,25

Alchemilla vulgaris

Vanaf € 2,90

Allium 'Gladiator His Excellence'

Vanaf € 7,50

Allium 'millenium'

Vanaf € 6,15

Allium aflatunense 'Purple Sensation'

Vanaf € 2,95

Allium aflatunense 'Purple Sensation'

Vanaf € 7,50

Allium Albopilosum Christophii

Vanaf € 7,50

Allium Atropurpureum

Vanaf € 7,50

Allium Caeruleum Azureum

Vanaf € 7,50

Allium Gladiator

Vanaf € 7,50

Allium Gracefull

Vanaf € 7,50

Allium Mix

Vanaf € 7,50

Allium Moly

Vanaf € 7,50

Allium Mount Everest

Vanaf € 7,50

Allium Nigrum Multibubosum

Vanaf € 7,50

Allium Oreophilum

Vanaf € 7,50

Vaste planten zijn de versierders van uw tuin! Het zijn planten die jaar na jaar groeien en bloeien. De enorme variatie in kleuren, vormen en eigenschappen zorgt het hele jaar voor een prachtige tuin. De meeste vaste planten sterven in het najaar bovengronds af en komen in het voorjaar vanzelf weer op. Ook zijn er wintergroene vaste planten die niet afsterven in de winter en bodembedekkende vaste planten. Het mooie van vaste planten is dat ze elk jaar groter en sterker worden.

Bloeiende vaste planten 

De gemiddelde bloeitijd van een vaste plant kan variëren van drie weken tot drie maanden. Het hoogtepunt van de bloei valt vaak in de zomermaanden. Maar er zijn ook vaste planten die op andere momenten bloeien. De gewone plantenborders in de tuinen zijn altijd het mooist van juni tot augustus. Daarna wordt het een stuk minder fraai in uw border. Kies daarom ook eens voor vaste planten die vroeg in het jaar of juist in het najaar of winter bloeien, zodat u altijd bloeiende planten in uw tuin heeft. Vaste planten zijn verrassend veelzijdig, er zijn er die heerlijk geuren, die vlinders lokken of die geschikt zijn om te gebruiken in de keuken of als snijbloem. Vaste planten zijn onmisbaar in iedere tuin!

Vaste planten bij Tuinplant.nl

Het assortiment vaste planten is het breedst van alle plantengroepen en dat groeit nog ieder jaar. Tuinplant.nl staat bekend om zijn ruime aanbod van vaste planten met meer dan 2200 soorten! U kunt de border zo inrichten dat er in elk seizoen wel iets te beleven valt. Door de bloeitijden goed te spreiden, ontstaan er misschien geen uitbundige massa’s kleur, maar wel voortdurende bloei. Het hangt van de maat van de border af hoeveel kleur er tegelijk te genieten valt. Vaste planten vormen, samen met heesters, over het algemeen het belangrijkste element in een border. 

Planten en snoeien van vaste planten

Plant de vaste planten in goede aanplantgrond. U kunt de planten aan het einde van de winter 20 cm boven de grond terug snoeien. We geven u graag advies en tuintips. Een goed beplantingsplan garandeert niet alleen in de zomer een mooie bloeiende tuin. Het voorjaar en de zomer zijn de glorietijden van vaste planten, maar ook het najaar kan er flink door worden opgefleurd. In deze periode valt de nadruk op vaste planten die vanaf de late zomer op hun mooist zijn. U kunt met de filteroptie kiezen voor voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers, herfstbloeiers en winterbloeiers. Maar ook voor wintergroene vaste planten en bodembedekkende vaste plantenMeer informatie over vaste planten en video>