Zonneroosje

7 producten
Sorteer op
Helianthemum hybride 'Ben Hope'
Uitverkocht

Vanaf € 1,95

Helianthemum hybride 'Bronzeteppich'
Uitverkocht

Vanaf € 2,45

Helianthemum hybride 'Cerise Queen'

Vanaf € 2,40

Helianthemum hybride 'Golden Queen'

Vanaf € 2,40

Helianthemum hybride 'Lawrenson’s Pink'

Vanaf € 2,55

Helianthemum hybride 'Raspberry Ripple'
Uitverkocht

Vanaf € 3,35

Helianthemum hybride 'The Bride'

Vanaf € 2,35

Het Zonneroosje, ook wel Helianthemum, is een mooie bodembedekkende vaste plant. Zoals de naam al aangeeft houdt deze tuinplant van zon. Bij slecht weer blijven de bloemen dan ook letterlijk dicht zitten.

Welke soorten Zonneroosjes zijn er?

Helianthemum is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Een bekende variant van het Zonneroosje is de Helianthemum hybride 'Ben Hope' die uitbundig bloeit van juni tot augustus met donkerroze bloemen. Ook de Helianthemum hybride 'Raspberry Ripple' is met zijn rood witte bloemetjes een prachtige verschijning in uw tuin.

Is het zonneroosje wintergroen? 

De Helianthemum valt onder ‘groenblijvende’ planten. Als de winter echter streng is dan kan dit plantje toch zijn blad verliezen. Het is een zeer winterharde soort die temperaturen tot wel -23 graden kan hebben. Na de bloei kan de plant licht worden terug geknipt.

Waar plant je de Helianthemum?

Zonneroosjes houden vanzelfsprekend van zon en dienen in droge grond te staan. Te veel vocht in de winter biedt een geringe kans op overleven. In de tuin vind je het Zonneroosje vaak bij muurtjes of in rotstuintjes, omdat hij daar een beetje zijn bladeren kan laten hangen en droog en zonnig staat. Ook in een pot doet het Zonneroosje het daarom goed. Plant Helianthemum aan met aanplantgrond, zo zorg je voor de beste basis voor deze sterke groenblijvende vaste plant.