Astrantia

16 producten
Sorteer op
Astrantia major

Vanaf € 3,75

Astrantia major 'Abbey Road'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Buckland'

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Claret'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Hadspen Blood'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Lars'
Uitverkocht

Vanaf € 3,95

Astrantia major 'Roma'

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Rosea'

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Rosensinfonie'
Uitverkocht

Vanaf € 3,75

Astrantia major 'Rubra'

Vanaf € 4,95

Astrantia major 'Ruby Wedding'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Astrantia major 'Shaggy'

Vanaf € 6,65

Astrantia major 'Star of Beauty'

Vanaf € 6,80

Astrantia major 'Sunningdale Variegated'
Uitverkocht

Vanaf € 6,80

Astrantia major 'White Giant'
Uitverkocht

Vanaf € 7,15

Astrantia major' Ruby Star'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Het ‘ouderwetse’ Zeeuws Knoopje, ook bekend als Astrantia, vormt een prachtige aanvulling op elke border. De verfijnde bloemen van het Zeeuwse Knoopje lijken sterk op de sieraden die traditioneel gedragen in de Zeeuwse klederdracht, vandaar de naam. De bloem van de Astrantia bestaat uit een hart met een cluster van kleine bloemen op dunne steeltjes, omringd door een krans van schutblaadjes. Deze schutblaadjes blijven lang mooi, waardoor de Astrantia ook geschikt is als snijbloem.

Soorten Astrantia

Het Zeeuws knoopje is verkrijgbaar in verschillende prachtige kleurtinten. De Astrantia major ‘Ruby Star’, bijvoorbeeld, bloeit met paarsrode bloemen van juni tot en met augustus en bereikt een hoogte van ongeveer 75 centimeter, wat hem ideaal maakt voor een middelhoge border. De Astrantia major ‘Primadonna’ bloeit met mooi oudroze bloemen van juni tot en met september en heeft een hoogte van ongeveer 50 cm. De Astrantia major ‘White Grant’ verdient een plekje vooraan in de border, met zijn prachtige grote witte bloemen die zelfs tot in oktober kunnen bloeien.

Zeeuws Knoopje planten

De Astrantia is een winterharde vaste plant. Voor optimale groei plant je het Zeeuws knoopje in een vochthoudende, voedzame bodem op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Deze vaste plant gedijt goed in de Nederlandse tuinen. In het voorjaar kun je de plant in kleine delen splitsen en opnieuw uitplanten. Het is aan te raden de Astrantia aan te planten met aanplantgrond en deze twee keer per jaar te bemesten met organische grond.

Verzorging van Astrantia

Astrantia staat bekend om zijn eenvoudige verzorging. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je Astrantia gezond en bloeiend blijft:

1. Bodem en standplaats

Zorg voor een vochthoudende, goed doorlatende bodem. Astrantia gedijt het beste in de volle zon.

2. Bemesting

Bemest de plant twee keer per jaar met organische mest, bij voorkeur in het voorjaar en in de zomer.

3. Snoeien

Astrantia heeft over het algemeen geen intensieve snoei nodig. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen. Na de winter kun je de afgestorven delen wegknippen.

4. Vermeerderen

Eens in de 3 tot 4 jaar kun je de Astrantia delen en opnieuw uitplanten. Plant alleen de grote bollen terug voor een weelderige groei.

Astrantia kopen bij Tuinplant.nl!

Het Zeeuws Knoopje is niet alleen een lust voor het oog in de tuin, maar ook een veelzijdige en gemakkelijk te onderhouden vaste plant. Uw tuin ook laten bloeien met de prachtige Astrantia? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!