Vinca

10 producten
Sorteer op
Vinca major
Uitverkocht

Vanaf € 2,65

Vinca major 'Variegata'
Uitverkocht

Vanaf € 2,45

Vinca minor

Vanaf € 1,85

Vinca minor 'Argenteovariegata'
Uitverkocht

Vanaf € 2,80

Vinca minor 'Atropurpurea'

Vanaf € 2,65

Vinca minor 'Aureovariegata'

Vanaf € 2,55

Vinca minor 'Elisa'

Vanaf € 2,95

Vinca minor 'Gertrude Jekyll'

Vanaf € 2,75

Vinca minor 'La Grave'

Vanaf € 2,95

Vinca minor 'Max'

Vanaf € 2,75

Vinca, ook wel bekend als Maagdenpalm, is een prachtige wintergroene bodembedekker die gedijt in de alle delen van uw tuin. Deze veelzijdige plant behoort tot de maagdenpalmfamilie en is onderverdeeld in twee hoofdsoorten: de Vinca minor en de Vinca major.

Vinca minor

De Vinca minor, ook wel de kleine maagdenpalm genoemd, onderscheidt zich door zijn bescheiden bladgrootte en bereikt een hoogte van maximaal 20 cm. Deze charmante maagdenpalm is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder wit, blauw, paarse, roze. Het helder groene blad domineert bij de meeste soorten, maar er zijn ook opvallende varianten, zoals de Vinca minor Aureovariegata, met prachtig bont blad.

Andere varianten van de Vinca minor

Sommige van deze kleinere soorten Vinca minor, zoals de Atropurpurea en de La Grave, verrassen met een diepe paarse tot blauwe bloem. Deze bloeien voornamelijk tussen februari en mei, hoewel ze sporadisch buiten deze periode nog wat bloemen kunnen tonen. Perfect geschikt voor beschaduwde tot half schaduwrijke plekken met goed doorlatende, vochtige grond, gedijt de Vinca minor vooral goed onder bomen en struiken. In een border kunnen meerdere planten dicht bij elkaar worden geplaatst om een groen tapijt te creëren.

Vinca major

Vinca major, daarentegen, staat bekend om zijn grotere gestalte en grovere bladeren in vergelijking met de minor-soorten, Met een hoogte van ongeveer 30 cm en een meer opstaande groeiwijze, biedt deze maagdenpalm een imposant gezicht. De bloemen, verkrijgbaar in wit, blauw of paars, steken prachtig af tegen het glanzende groene blad of het bonte blad van variëteiten zoals de Vinca major variegata.

Vlotte bodembedekkers

Net als de Vinca minor bloeien de major-soorten voornamelijk tussen februari en mei. Beide soorten zijn uitstekende keuzes als vlotte bodembedekkers. De Vinca minor staat bekend om zijn robuustheid en snelle groei, wat het tot een populaire optie maakt. Als de maagdenpalm echter te groot wordt, is deze gemakkelijk terug te snoeien met een heggenschaar of terug te steken met een spade.

Maagdenpalm verzorgen

We geven u graag enkele handige tips voor de verzorging van deze vaste tuinplanten:

  1. Plaatsing: zorg voor een beschaduwde tot half schaduwrijke locatie met goed doorlatende grond.
  2. Bewatering: houd de grond regelmatig vochtig, vooral tijdens droge periodes.
  3. Snoeien: om de grootte onder controle te houden, snoei de maagdenpalm indien nodig met een heggenschaar of steek hem terug met een spade.
  4. Bemesting: gebruik aanplantgrond bij het planten om de beworteling te stimuleren. Voeg in het voorjaar een gebalanceerde meststof toe.

Vinca kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Vinca? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!