Stokroos

13 producten
Sorteer op
Alcaea rosea Chater's Gemengd

Vanaf

€ 3,16

Alcea Donkerrood
Uitverkocht

Vanaf

€ 6,99

Alcea mix
Uitverkocht

Vanaf

€ 6,99

Alcea rosea 'Alba'

Vanaf

€ 2,75

Alcea rosea 'Aurea'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Chater's Double Rose'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Chater's Double Scarlet'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Chater's Double White'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Chater's Double Yellow'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Nigra'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Pleniflora'

Vanaf

€ 2,45

Alcea rosea 'Roseum'

Vanaf

€ 2,55

Alcea rosea 'Rubrum'

Vanaf

€ 2,55

De stokroos, ook wel bekend als Alcea rosea, is een majestueuze en opvallende bloem die met zijn hoogte en kleur je tuin een betoverende uitstraling geven. Deze prachtige vaste planten zijn een must-have voor elke tuinliefhebber. Leer meer over de wonderlijke wereld van stokrozen en we zullen je laten zien hoe u ze kunt laten gedijen in je eigen groene oase.

De stokroos geeft een prachtige aanblik

De stokroos staat bekend om zijn indrukwekkende uiterlijk. Met hun slanke, rechte stelen kunnen ze hoogtes bereiken van wel 2 meter. Aan deze stelen pronken grote, trompetvormige bloemen in diverse kleuren, variërend van zachtroze tot dieprood en zelfs wit en geel. Het uiterlijk van deze bloem is ronduit vorstelijk en voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Stokroos zaaien en groeien

Stokrozen gedijen het beste in goed doorlatende grond, en in de volle zon. Ze zijn bij uitstek geschikt voor tuinen met een cottage-stijl, maar kunnen ook in andere tuinontwerpen schitteren. Geef ze voldoende ruimte om te groeien, en u zult beloond worden met hun majestueuze aanblik. De stokrozen zaaien zichzelf uit waardoor u er langer plezier van hebt. 

Stokroos planten betekent lang genieten

De bloeiperiode van deze bloem strekt zich uit van het midden van de zomer tot in het vroege najaar. Wat deze bloemen extra bijzonder maakt, is dat ze over het algemeen twee jaar nodig hebben om tot volledige bloei te komen. Maar de wachttijd wordt rijkelijk beloond met wekenlange bloemenpracht.

Zo verzorg je de prachtige stokroos

Stokrozen vragen niet veel onderhoud. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen stimuleren een langdurige bloei. In het voorjaar kan u de dode stelen terugsnoeien om nieuwe groei te bevorderen.

De perfecte plek voor de alcea rosea

Stokrozen zijn ideaal om hoogte en structuur aan uw tuin toe te voegen. Plant ze langs hekken of muren om een indrukwekkend scherm te creëren. Of gebruik ze als achtergrond voor lagere bloemen om een gelaagd en dynamisch effect te bereiken.

Makkelijk te combineren

Experimenteer met kleurcombinaties door deze bloemen te planten naast andere vaste planten met complementaire tinten. Denk aan zachte stokrozen naast diepblauwe riddersporen of heldergele zonnekruid voor een levendige tuin die het hele seizoen door betovert.

Stokroos kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige stokroos? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!