Steenzaad

3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Lithodora diffusa 'Alba'

Vanaf € 2,65

Lithodora diffusa 'Heavenly Blue'

Vanaf € 2,65

Lithodora diffusa 'Star'

Vanaf € 3,60

Bent u op zoek naar een betoverende en onderhoudsarme plant voor uw tuin? Overweeg dan zeker Lithodora, ook wel bekend als parelkruid. Deze planten hebben de afgelopen jaren terrein gewonnen in de tuinwereld vanwege hun opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Tuinplant.nl biedt prachtige varianten van de Lithodora: 'Heavenly Blue', 'Alba' en 'Star'. Ontdek nu zelf deze prachtige bloemen!

Geniet van de opvallende verschijning

Lithodora, ook wel parelzaad of steenzaad genoemd, staat bekend om zijn opvallende verschijning. Deze groenblijvende vaste plant heeft smalle, lancetvormige bladeren bedekt met kleine, glanzende haren, die zorgen voor een zilverachtige uitstraling. Wat Lithodora echt speciaal maakt, zijn de prachtige, intense blauwe of witte bloemen die in overvloed op de plant verschijnen. De bloemen lijken op kleine edelstenen en zijn een echte blikvanger in de tuin.

Lithodora houdt van de zon

Lithodora gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Deze planten houden van de zon, dus geef ze minstens een plekje met halfschaduw. Ze zijn ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekkers. Met hun kruipende groeiwijze vullen ze snel lege plekken in de tuin.

Parelkruid heeft intense blauwe bloemen tijdens bloeitijd 

De bloeitijd van Lithodora begint meestal in de late lente en gaat door tot in de vroege zomer. Gedurende deze tijd komen de intense blauwe bloemen tot hun recht en zorgen ze voor een levendig kleuraccent in uw tuin. Lithodora is een meerjarige plant, wat betekent dat hij jaar na jaar terugkomt en uw tuin blijft verfraaien.

Makkelijk te onderhouden

Een van de grootste voordelen van Lithodora is het gemak van onderhoud. Deze planten hebben niet veel verzorging nodig. Snoei na de bloei de uitgebloeide bloemen weg om ‘herbloei’ te stimuleren. Dit is echter optioneel, want Lithodora ziet er ook na de bloei nog steeds aantrekkelijk uit.

Parelzaad zijn prachtige bodembedekkers

Lithodora kan op diverse manieren in uw tuin worden toegepast. Vanwege de bodembedekkende eigenschappen zijn ze perfect om lege ruimtes in de tuin op te vullen. Ze kunnen ook in rotstuinen worden geplant of langs de randen van bloembedden worden geplaatst. Het intens blauwe bloemenpracht vormt een prachtig contrast met andere vaste planten, zoals Sedum, dieprode rozen of geelbloeiende vaste planten.

Lithodora kopen bij Tuinplant.nl!

Lithodora, ook wel parelzaad of steenzaad genoemd, is een prachtige aanvulling op elke tuin. Deze plant voegt kleur en karakter toe aan uw buitenruimte en is uiterst gemakkelijk te verzorgen. Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!