Saxifraga

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Steenbreek of Saxifraga is een bodembedekkende vaste plant dat een mooi tapijt vormt van frisgroene blaadjes. De bloemetjes staan op hoge stelen en bloeien uitbundig. Omdat Steenbreek wintergroen is heeft deze plant ook zonder bloemen een decoratieve waarde in uw tuin, bloembak of aan de rand van een border.

Wat voor soorten Saxifraga zijn er?

Saxifraga is te krijgen in verschillende tinten wit, roze en rood. De Saxifraga arendsii ‘Purpurteppich’ is een mooie soort welke in het voorjaar bloeit met vele kleine roze en rode gekleurde bloemetjes. De Saxifraga ‘Pixie White’ bloeit met helderwitte bloemetjes en blijft met zijn 10cm erg laag, perfect voor in een mooie rotstuin. De soort ‘Black Ruby’ bloeit volop in de maanden september tot en met december. Dit maakt deze soort tot een aanwinst voor uw herfst- en wintertuin.

Verzorging van steenbreek

Saxifraga staat graag in de schaduw of half schaduw en gedijt goed op humusrijke, waterdoorlatende grond. Voor bijvoorbeeld een rotstuin en in gevels en muren is Steenbreek de ideale plant. Knip uitgebloeide bloemstengels dicht boven de bladrozetten af en snoei flink terug bij sterk gegroeide planten. Oudere planten kunnen door deling makkelijk worden vermeerderd. Plant Steenbreek aan met AanplantgrondMeer informatie over vaste planten en video>