Saxifraga

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Saxifraga, beter bekend als steenbreek, is een charmante bodembedekkende vaste plant die bekend staat om zijn vermogen om een levendig tapijt van frisgroene blaadjes te vormen. Deze plant, met zijn bloemetjes die opvallend op hoge stelen staan, bloeit uitbundig en voegt extra kleur toe aan elke tuin, bloembak of border. Dankzij het wintergroene karakter van Saxifraga, biedt deze plant zelfs buiten het bloeiseizoen een decoratieve waarde.

Soorten van de Saxifraga

De Steenbreek plant is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder tinten van wit, roze en rood. Enkele opmerkelijke soorten die Tuinplant.nl aanbiedt, zijn:

  • Saxifraga arendsii ‘Purpurteppich: deze soort springt in het oog met zijn talrijke kleine roze en rode bloemetjes die in het voorjaar bloemen.
  • Saxifraga Pixie White: bloeit met helderwitte bloemetjes en blijft erg laag, ongeveer 10 cm, wat hem perfect maakt voor een sierlijke rotstuin.
  • Saxifraga urbium: ook wel bekend als Londens trots, deze soort is geliefd om zijn robuuste groei en lange bloeiperiode.
  • Saxifraga cotyledon: deze soort, vaak gevonden in rotstuinen, bloeit met indrukwekkende witte bloemen die boven het blad uitsteken.

Saxifraga verzorging

De verzorging van Saxifraga is relatief eenvoudig, waardoor deze plant ideaal is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Saxifraga prefereert een standplaats in de schaduw of halfschaduw en gedijt het best op een humusrijke, goed doorlatende grond. Deze eigenschappen maken Steenbreek een uitstekende keuze voor rotstuinen, maar ook voor gevels en muren waar de plant een unieke natuurlijke bekleding vormt.

Tips voor de verzorging

  • Water: zorg ervoor dat de grond rondom de Saxifraga vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd wateroverlast.
  • Snoeien: knip uitgebloeide bloemstengels dicht boven de bladrozetten af om een nette uitstraling te behouden en snoei flink terug bij sterk gegroeide planten om de groei te stimuleren.
  • Vermeerdering: oudere Saxifraga panten kunnen eenvoudig worden vermeerderd door deling, wat een geweldige manier is om uw tuin verder te verrijken of planten te delen met vrienden en familie.

Saxifraga kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om een transformatie aan te brengen in uw tuin met de Saxifraga? Ontdek bij Tuinplant.nl alles wat u nodig heeft voor een prachtige tuin. Geniet van onze exclusieve groeigarantie: niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! Op zoek naar deskundig advies? Ons deskundige team is er om u te adviseren bij het ontwerp, de aanplant, aanleg en het onderhoud van uw tuin. Met onze diepgaande kennis en liefde voor tuinieren hebben we al veel klanten geholpen, die ons waarderen met een gemiddelde score van 8,6. Nieuwsgierig naar onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw bestelling, kunt u deze binnen 2 tot 7 werkdagen verwachten. Bezoek ook ons inspirerende tuincentrum in Nunspeet. Laten we samenwerken om van uw tuin een weelderige oase van groen te maken.