Sedum

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bent u op zoek naar een makkelijke en aantrekkelijke plant om uw tuin op te fleuren? Overweeg dan eens Sedum, ook wel bekend als vetkruid. Deze succulente planten zijn de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, en met goede reden. We laten u graag meer zien van de voordelen en de verzorging van Sedum. Ontdek daarnaast het uitgebreide assortiment dan van het vetkruid bij Tuinplant.nl aanwezig is!

Zo ziet Sedum eruit

Sedum is een geslacht van sappige vetplanten met vlezige, wateropslagbladeren. De bladeren variëren in grootte en vorm, afhankelijk van de soort. Ze kunnen rond of ovaal zijn. Verder kunt u wit verkruid tot roze vetkruid vinden. Sommige Sedum soorten hebben ook blad dat in de herfst een prachtige bronzen tint aanneemt. Maar Sedum is niet alleen blad - ze dragen ook clusters van opvallende bloemen, die variëren van zuiver wit tot zachte roze tinten. Deze bloemen verschijnen vaak in de nazomer en herfst, waardoor ze een welkome aanvulling zijn op de herfsttuin.

Vetkruid heeft makkelijke groeiomstandigheden

Een van de beste eigenschappen van Sedum is dat ze buitengewoon veerkrachtig en aanpasbaar zijn. Ze gedijen in de meeste grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is. Deze planten zijn dol op de zon, dus zorg ervoor dat ze minstens 6 uur zonlicht per dag krijgen. Ideaal voor die zonnige hoeken van uw tuin waar andere planten moeite hebben om te groeien. Als het om grondsoorten gaat, zijn ze niet kieskeurig, maar ze geven de voorkeur aan goed doorlatende grond.

Jaar in, jaar uit genieten

De bloeitijd van Sedum kan variëren, afhankelijk van de soort en variëteit. Over het algemeen kunt u verwachten dat de bloemen in de nazomer en herfst verschijnen, wat een welkome aanvulling is op tuinen die vaak minder kleurrijk worden naarmate het seizoen vordert. Sedum is een vaste plant, wat betekent dat ze jaar na jaar terugkomen, wat uw tuin een consistente uitstraling geeft.

Sedum heeft weinig onderhoud nodig

Een van de grootste voordelen van Sedum is dat ze weinig onderhoud vergen. Afgezien van het verwijderen van uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe knoppen te bevorderen, hoeft u weinig te doen om ze er op hun best uit te laten zien. In de lente kunt u dode stengels terugsnoeien om ruimte te maken voor nieuwe groei.

Sedum kopen bij Tuinplant.nl!

Sedum, of vetkruid, is een prachtige aanvulling op elke tuin. Of u nu een beginnende tuinier bent of een doorgewinterde expert, deze planten voegen kleur, textuur en karakter toe aan uw buitenruimte. Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!