Tiarella

7 producten
Sorteer op
Tiarella 'Neon Lights'

Vanaf € 5,80

Tiarella 'Pink Bouquet'

Vanaf € 5,80

Tiarella cordifolia

Vanaf € 2,50

Tiarella cordifolia 'Brandywine'

Vanaf € 3,40

Tiarella cordifolia 'Moorgrün'

Vanaf € 2,95

Tiarella Pink Skyrocket

Vanaf € 4,95

Tiarella wherryi

Vanaf € 2,35

De Tiarella (schuimbloem) is een overblijvende, half groenblijvende plant die goed te gebruiken is als grondbedekker. Deze plant staan bekend om zijn decoratief gevormde blad die bij bepaalde soorten prachtig getekend zijn. De vaak wit of roze bloemen staan als kaarsen boven het blad en bloeien soms maanden achter elkaar.

Soorten schuimbloem

Tiarella Neon Lights

Een waar kunstwerk is de Tiarella Neon Lights. De nerven van het frisgroene, hartvormige blad hebben een prachtige paars-zwarte kleur, waardoor het een opvallende verschijning is in elke tuin. Met zijn unieke kenmerken voegt deze schuimbloem kleur toe aan elke omgeving.

Tiarella Pink Bouquet

De Tiarella Pink Bouquet betovert met zijn luchtige rozerode bloemaren. Deze variëteit heeft dezelfde groeiwijze als de Cordifolia soorten, maar onderscheidt zich door zijn prachtige bloemkleur. Het voegt een sierlijk tintje toe aan elke tuin.

Tiarella Cordifolia

De Tiarella Cordifolia, ook wel bekend als de schuimkaars, is een veelzijdige plant met prachtig getekende bladeren. Deze bloeit in het voorjaar met witte bloemaren die als kaarsen boven het bladerdak uitsteken. Met een hoogte van maximaal 20 cm en het mooie oranjerode blad in de winter, is deze schuimbloem een aantrekkelijke keuze voor verschillende tuinen.

Tiarella Cordifolia Brandywine

De Tiarella Cordifolia Brandywine is een verleidelijke variant die bloeit met luchtige, witte bloemaren in het voorjaren. Met een hoogte van maximaal 20 cm en het prachtige oranjerode blad in de winter, voegt deze schuimbloemen schoonheid toe aan de tuin. En dat in alle seizoenen!

Tiarella Cordifolia Moorgrün

Een opmerkelijke toevoeging aan het assortiment schuimbloemen is de Tiarella Cordifolia Moorgrün. Met zijn unieke eigenschappen en groenblijvende karakter is deze variant een betrouwbare keuze voor het verfraaien van tuinen.

Tiarella Pink Skyrocket

Laat de Tiarella Pink Skyrocket de hoogten van je tuinpracht bereiken. Met zijn opvallende bloemaren die de lucht in schieten, voegt deze schuimbloem een speels en dynamisch element toe aan de tuin.

Tiarella Wherryi

De Tiarella Wherryi onderscheidt zich door zijn polvormende groeiwijze, waardoor het een goede keuze is voor solitaire aanplant. Met zijn unieke kenmerken en decoratieve bladpatronen voegt deze schuimbloem finesse toe aan de tuinomgeving.

Aanplanten en verzorging van Tiarella

Om optimaal te genieten van het assortiment schuimbloemen van Tuinplant.nl, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de aanplant en verzorging. Volg deze puntsgewijze verzorgingstips om een weelderige groei en bloei te bevorderen:

  1. Plaatsing: schuimbloemen gedijen het beste in lichte schaduwrijke plekken, weg van direct zonlicht. Ideaal geplaatst onder bladverliezende bomen en struiken, voelen ze zich thuis in humusrijke en vochtdoorlatende grond.
  2. Bewatering: houd de grond vochtig, maar vermijd wateroverlast. Regelmatig water geven is vooral belangrijk tijdens droge periodes.
  3. Mulchen: breng een laag mulch aan rond de basis van de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren.
  4. Bemesting: gebruik een gebalanceerde meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Volg de aanbevelingen op het etiket voor de juiste hoeveelheid.
  5. Snoeien: verwijder verwelkte bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen en de algehele uitstraling van de plant te verbeteren.
  6. Winterverzorging: sommige varianten, zoals Tiarella Cordifolia, hebben prachtig oranjerood blad in de winter. Bescherm de planten tegen strenge vorst door mulch rond de basis aan te brengen.

Tiarella kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Tiarella? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!