Salvia

Producten 1-24 van 36
Sorteer op
Blauw, violet en witte zomerbloeiers

Vanaf

€ 34,95

Blauw/groengele zomerbloeiers

Vanaf

€ 39,95

Borderpakket blauwe/paarse vaste planten

Vanaf

€ 19,95

Borderpakket kruidenplanten

Vanaf

€ 19,95

Vanaf

€ 34,95

Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket

Vanaf

€ 24,95

Vanaf

€ 19,95

Salie

Vanaf

€ 3,16

Salvia argentea

Vanaf

€ 2,35

Salvia microphylla

Vanaf

€ 2,45

Salvia microphylla 'Hot Lips'

Vanaf

€ 2,75

Salvia nemorosa 'Amethyst'

Vanaf

€ 2,95

Salvia nemorosa 'Blauhügel'

Vanaf

€ 2,50

Salvia nemorosa 'Blaukönigin'

Vanaf

€ 1,95

Salvia nemorosa 'Caradonna'

Vanaf

€ 2,45

Salvia nemorosa 'Deep Rose Impressions'

Vanaf

€ 2,75

Salvia nemorosa 'Lubeca'

Vanaf

€ 3,40

Salvia nemorosa 'Mainacht'

Vanaf

€ 2,45

Salvia nemorosa 'Marcus'®

Vanaf

€ 3,60

Salvia nemorosa 'New Dimension' Blue

Vanaf

€ 2,21

Salvia nemorosa 'New Dimension' rose

Vanaf

€ 2,40

Salvia nemorosa 'Ostfriesland'

Vanaf

€ 2,40

Salvia nemorosa 'Rose Queen'

Vanaf

€ 2,65

Salvia nemorosa 'Schneehügel'

Vanaf

€ 2,45

Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, de salvia is een schat die in geen enkele tuin mag ontbreken. Daarom nemen we u mee op ontdekkingstocht door de wereld van de salvia, en delen we waardevolle inzichten over groei, bloei, onderhoud en creatieve combinaties die uw tuin naar een hoger niveau tillen.

Zo ziet de salvia eruit

Salvia, ook wel bekend als salie, is een diverse plantengroep met een enorme verscheidenheid aan soorten. Van de elegante Salvia nemorosa tot de opvallende Salvia hot lips, deze planten bieden voor ieder wat wils. De bladeren variëren van smal en groen tot fluweelachtig en grijsgroen. De bloemen zijn vaak buisvormig en komen voor in een breed scala aan kleuren, van diepblauw tot vurig rood. Deze bloemen trekken niet alleen tuinliefhebbers aan, maar ook bijen, vlinders en kolibries. Vooral de Salvia officinalis is hierin erg populair.

De beste groeiomstandigheden salie

Deze bloem gedijt het best in goed doorlatende grond en zonlicht. Deze planten houden van warmte en zullen uw tuin opfleuren met hun kleurrijke bloemen. Ze zijn winterhard en kunnen in de meeste klimaten gedijen. Of u nu een zonnige border wilt vullen of een mediterrane sfeer wilt creëren, deze prachtige bloem past perfect in verschillende tuinomstandigheden.

Bloeitijd van de salie plant

Salvia staat bekend om haar lange bloeiperiode, die meestal begint in het late voorjaar en doorgaat tot de herfst. De bloemen verschijnen vaak in opvallende rechtopstaande aren, waardoor ze een aantrekkelijk vertoon vormen in de tuin. Deze planten blijven jaar na jaar bloeien, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor uw tuin.

Salvia snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de verzorging van onze bloemen en planten. Na de bloei van deze bloemen kunt u de uitgebloeide bloemaren verwijderen om de plant er netjes uit te laten zien en een mogelijke tweede bloei te stimuleren. In het voorjaar kunt u  de planten terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe groei te bevorderen. 

Zo combineert u salie

Salvia's zijn veelzijdige planten die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt in uw tuin. Ze zijn ideaal voor het creëren van kleurrijke borders, het accentueren van paden of het aantrekken van bestuivende insecten. Combineer ze met andere vaste planten zoals Lavendel, Echinacea, of Rudbeckia voor een prachtige harmonie in uw tuin.

Salvia kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Salvia? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!