Prachtkaars

Gaura, ook wel bekend als prachtkaars, is een betoverende toevoeging aan elke tuin met zijn sierlijke verschijning en lange bloeiperiode. Deze vaste plant, die steeds meer populariteit geniet in Nederlandse tuinen, is een ware aanwinst voor elke gemengde border. Met zijn opgaande stengels, bezaaid met witte en/of roze bloemen, creëert de gaura lindheimeri een luchtig en elegant effect. Bij Tuinplant.nl vindt u deze prachtige plant in het assortiment. Bekijk snel online, of in ons tuincentrum in Nunspeet.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op
Gaura lindheimeri

Vanaf € 2,35

Gaura lindheimeri 'Blaze'
Uitverkocht

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri 'Cherry Brandy'

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri 'Gaudwwhi'
Uitverkocht

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri ´Pink Dwarf´
Uitverkocht

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri ´Siskiyou Pink´

Vanaf € 2,75

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

Vanaf € 2,65

Soorten Gaura bij Tuinplant.nl

Tuinplant.nl biedt een selectie van gaura lindheimeri soorten, elk met hun eigen charme:

  • Siskiyou Pink: deze variëteit valt op door zijn prachtige roze bloemen.
  • Blaze: een opvallende soort met dieproze bloemen.
  • Pink Dwarf: een compactere variant die lager blijft, ideaal voor kleinere tuinen.
  • Whirling Butterflies: bekend om zijn witte bloemen die dansen in de wind op stelen tot wel 100 cm hoog.

Elke soort heeft zijn eigen uitstraling en kan een prachtige aanvulling zijn op uw tuin.

Standplaats

Gaura lindheimeri floreert het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in een humusrijke, doorlatende bodem. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het beste bloeien als hij minimaal zes uur per dag direct zonlicht krijgt. Hoewel gaura droogte goed kan verdragen, is het belangrijk om tijdens droge periodes regelmatig water te geven om de bloei te bevorderen.

Planten en bodemvereisten

Bij het planten van gaura lindheimeri is het aan te raden om aanplantgrond te gebruiken. Dit zorgt voor een goede start en helpt de plant om zich snel te vestigen. Plant de gaura in een goed doorlatende bodem om te voorkomen dat de wortels in stilstaand water staan, wat wortelrot kan veroorzaken. Voor een optimale groei wordt aanbevolen de prachtkaars twee keer per jaar te bemesten met organische mest. Dit stimuleert een gezonde groei en een overvloedige bloei.

Water geven

Hoewel gaura droogtetolerant is, heeft de plant tijdens droge periodes extra water nodig. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft, maar vermijd overbewatering, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Een goede vuistregel is om de plant water te geven wanneer de bovenste paar centimeter van de grond droog aanvoelt.

Snoeien

Om zelfuitzaai te voorkomen en de plant krachtig door de winter te helpen, is het aan te raden om de gaura lindheimeri te snoeien voor de winter. Knip de plant terug tot ongeveer 20 cm boven de grond voordat de zaadvorming begint. Dit zorgt ervoor dat gaura zijn energie behoudt voor het volgende groeiseizoen. In het voorjaar kunt u de plant opnieuw snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden.

Gaura lindheimeri kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met deze prachtige vaste plant? Bij Tuinplant.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor een prachtige tuin. Ontdek onze exclusieve groeigarantie: indien uw plant binnen drie maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!