Prachtkaars

7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Gaura lindheimeri

Vanaf € 2,35

Gaura lindheimeri 'Blaze'

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri 'Cherry Brandy'

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri 'Gaudwwhi'

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri ´Pink Dwarf´

Vanaf € 3,25

Gaura lindheimeri ´Siskiyou Pink´

Vanaf € 2,75

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'

Vanaf € 2,65

Gaura, ook wel Prachtkaars genoemd, is een mooie, langbloeiende vaste plant die steeds populairder wordt in de Nederlandse tuin. Deze plant is een aanwinst in iedere gemengde border met zijn fijne opgaande stengels waaraan witte en/of roze bloemen in aren bloeien. De Gaura is goed te combineren met bijvoorbeeld siergrassen, Verbena, Lavendel en Astrantia.

Soorten Gaura

Deze vaste plant is te krijgen in diverse tinten roze zoals de Gaura lindheimeri ‘Siskiyou Pink’, de Gaura lindheimeri ‘Blaze en de Gaura lindheimeri ‘Pink Dwarf’ die, zoals de naam al vermoed, een lagere ondersoort is. De populaire Gaura Lindheimeri ‘Whirling Butterflies’ bloeit de hele zomer prachtig met witte bloemen op aren van 100cm hoog. De bloemen van de Gaura Lindheimeri zijn goed te gebruiken als snijbloemen en trekken veel insecten aan.

Waar plant je prachtkaars?

De Prachtkaars staat graag op een zonnige plek of in de halfschaduw in een humusrijke, waterdoorlatende bodem. De plant bloeit langdurig met stervormige bloemen van juni tot september. Een aanrader dus voor elke bloeiende plantenborder. Plant de Prachtkaars aan met aanplantgrond en bemest twee keer per jaar met organische mest.

Hoe Gaura snoeien?

Deze vaste plant zaait zichzelf uit als je de stengels niet afknipt voor de winter. Wil je dit voor zijn, knip de plant dan voor de zaadvorming tot 20cm boven de grond af. Hierdoor verbruikt de plant niet al zijn energie voor het vormen van zaad en gaat zo sterker de winter in. Meer informatie over vaste planten en video>