Phlox

Producten 1-24 van 43
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Blauw, violet en witte zomerbloeiers

Vanaf € 34,95

Bodembedekkende vaste planten

Vanaf € 19,95

Vanaf € 19,95

Borderpakket 20-100 cm

Vanaf € 29,95

Borderpakket verschillende kleuren

Vanaf € 19,95

Borderpakket witte vaste planten

Vanaf € 19,95

Phlox Blauw

Vanaf € 6,99

Phlox carolina 'Bill Baker'

Vanaf € 2,40

Phlox divaricata 'Chattahoochee'

Vanaf € 2,80

Phlox divaricata 'Clouds of Perfume'

Vanaf € 2,65

Phlox divaricata 'White Perfume'

Vanaf € 2,80

Phlox douglasii 'Crackerjack'

Vanaf € 2,65

Phlox douglasii 'Red Admiral'

Vanaf € 2,65

Phlox Mix

Vanaf € 6,99

Phlox paniculata 'Amethyst'

Vanaf € 2,40

Phlox paniculata 'Blue Evening'

Vanaf € 2,70

Phlox paniculata ‘Blue Paradise’

Vanaf € 2,75

Phlox paniculata 'Bright Eyes'

Vanaf € 2,40

Phlox paniculata ‘David’

Vanaf € 2,55

Phlox paniculata 'Flame Pink'

Vanaf € 3,75

Phlox paniculata 'Orange Perfection'

Vanaf € 3,10

Phlox paniculata ‘Rembrandt’

Vanaf € 2,45

Phlox paniculata 'Rijnstroom'

Vanaf € 2,90

Phlox paniculata 'Starfire'

Vanaf € 2,65

Phlox (vlambloem) is een uitbundige bloeiende vaste plant in vele kleuren. De bloeitijd is afhankelijk van de soort Phlox. Omdat de vlambloem zo veelzijdig is, komt de Phlox ook veel voor in tuinen. Vooral voor de kleinere tuin is het een geschikte vaste plant, of bijvoorbeeld voor langs een pad of tussen rotsen.

Laagblijvende vlambloem 

Er zijn veel soorten Phloxen in allerlei kleuren, bladstructuren en verschillende bladkleuren. Er zijn laagblijvende en hoge Phloxen. De laagblijvende soorten, de Phlox divaricata, Phlox subulata en Phlox douglasii vormen een dichte zode, tot ongeveer 25 cm hoog. Met stervormige bloemen in verschillende kleuren, afhankelijk van de soort. Deze kruipende phloxen bloeien vanaf april tot juni met 1-1.5 cm grote bloemen. Kruipende phlox groeien in een hoog tempo uit. Deze phloxen hebben de voorkeur voor een licht droge en doorlatende grond op een zonnige standplaats. Deze soorten zijn goed toe te passen in de voorrand van een border, langs een tuinpad of in een rotstuin. De meeste kruipende soorten zijn half wintergroen.

Hoge opgaande Phlox

De Phlox paniculata is een opgaande soort van 40 cm tot 125 cm hoog. De hoogte is afhankelijk van de variëteit. Deze soorten groeien in een pol waar ze uitlopen met lange, rechte stelen omhoog. De bladeren zijn licht tot donkergroen en sommige soorten hebben iets rode vlekken op het blad. Deze opgaande phlox soort bloeit van juli-oktober. De bloemen komen bovenop de stelen te staan en bestaan uit kegelachtige piramides vol met kleine bloemen van 1.5-2 cm doorsnee. De opgaande soort zijn in vele kleuren verkrijgbaar.

Vlambloem planten

Plaats de Phlox niet te nat, of te droog, dan zijn ze gevoelig voor meeldauw in het najaar. Om de meeldauw te voorkomen kunt u in het late voorjaar wat tuincompost of tuinturf aan de grond toevoegen. Dat zorgt ervoor dat het vocht beter in de grond wordt vastgehouden. Na de bloei sterft de phlox af en kunt u de planten weer terug snoeien tot net boven de grond. De meeste soorten phloxen trekken vlinders, hommels en bijen aan met hun geurende bloemen in de tuin. Gebruik bij het planten tuinplantengrond voor een goede start van de planten. Plant de Vlambloem in goede tuinplantengrond. Meer informatie over phlox planten en video>