Nepeta

18 producten
Sorteer op
Nepeta faassenii

Vanaf € 1,95

Nepeta faassenii 'Alba'

Vanaf € 2,30

Nepeta faassenii ´Blue Wonder´

Vanaf € 2,55

Nepeta faassenii 'Dropmore'

Vanaf € 2,55

Nepeta faassenii 'Grol'

Vanaf € 2,35

Nepeta faassenii ‘Kit Kat’

Vanaf € 2,35

Nepeta faassenii 'Purrsian Blue'

Vanaf € 2,95

Nepeta faassenii 'Senior'

Vanaf € 2,55

Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'

Vanaf € 1,85

Nepeta faassenii 'Snowflake'

Vanaf € 2,35

Nepeta faassenii 'Walkers Low'

Vanaf € 1,85

Nepeta grandiflora 'Dawn to Dusk'

Vanaf € 2,60

Nepeta kubanica
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Nepeta nervosa

Vanaf € 2,75

Nepeta nervosa 'Blue Moon'

Vanaf € 1,95

Nepeta racemosa 'Grog'

Vanaf € 2,40

Nepeta racemosa 'Snowflake'

Vanaf € 2,40

Nepeta sibirica
Uitverkocht

Vanaf € 2,55

Nepeta, ook wel bekend als kattenkruid, is een prachtige vaste plant die behoort tot de Lamiaceae familie. Deze langbloeiende planten zijn niet alleen een aanwinst voor elke tuin, maar trekken ook katten, bijen en vlinders aan. Met diverse soorten, zoals Nepeta faassenii, Nepeta 'Walkers low', Nepeta 'Six hills giant' en Nepeta 'Purrsian blue', biedt Tuinplant een breed assortiment aan kattenkruid.

Nepeta in het algemeen

Nepeta, algemeen bekend als kattenkruid, behoort tot de Lamiaceae familie. Het zijn langbloeiende vaste planten die zich kenmerken door hun sierlijke bloemen en aromatische geur. Nepeta faassenii, is een veelvoorkomende soort, maar er zijn ook andere interessante variëteiten die u kunt ontdekken.

Nepeta faassenii: het klassieke kattenkruid

Nepeta faassenii, het klassieke kattenkruid, groeit vanuit een pol over de grond heen. Deze snelgroeiende plant vormt een dicht tapijt en geeft onkruid geen kans. Met mooie blauwgrijze bladeren en stelen met rijkelijke bloemen, variërend van violet tot diep paars, is het een aantrekkelijke keuze voor elke tuin. Nepeta faassenii bloeit van mei tot september, afhankelijk van het soort, en na de eerste bloei kunt u de plant snoeien om een tweede bloei te stimuleren.

Andere soorten Nepeta

Naast Nepeta faassenii biedt Tuinplant een verscheidenheid aan andere Nepeta soorten, elk met zijn eigen unieke kenmerken:

  • Nepeta 'Walkers Low': deze variëteit staat bekend om zijn stevige groeiwijze en fijnere blad. Het valt niet uit elkaar in het seizoen en heeft na de bloei mooie borstelige zaaddozen die ongeveer op een meter hoog komen te staan. Met paarsblauwe bloemen bloeit deze nepeta van juni tot oktober.
  • Nepeta 'Six Hills Giant': deze soort is een grotere variëteit van kattenkruid, met een hoogte tot wel 75 cm. Met rijkelijke bloemen in paarsblauw is het een opvallende verschijning in de tuin.
  • Nerpeta 'Purssian Blue': met zijn compacte groei en prachtige blauwe bloemen is dit een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kleiner type Nepeta.

Waar Nepeta planten en hoe te snoeien

Nepeta soorten gedijen het beste in de volle zon tot halfschaduw, in een goed doorlatende, niet te natte bodem. In het voorjaar, als de plant begint uit te lopen, kunt u deze terugsnoeien tot net boven de pol. Dit bevordert een gezonde groei en bloei gedurende het seizoen. 

Nepeta kopen: waar op te letten

Als u Nepeta wilt kopen, is het belangrijk om te letten op de specifieke kenmerken van de verschillende soorten. Kijk naar de hoogte, bloeiperiode en bloemkleur om ervoor te zorgen dat u de Nepeta kiest die het beste bij uw tuin past.

Verzorgingstips voor Nepeta

  • Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.
  • Gebruik goed doorlatende grond om wateroverlast te voorkomen.
  • Snoei de plant na de eerste bloei voor een mogelijk tweede bloei.
  • Nadat de plant is afgestorven, en na de wineter kunt u deze tot ongeveer 20 cm boven de grond terugsnoeien.
  • Bemest de Nepeta in het voorjaar voor een gezonde groei.

Nepeta kopen bij Tuinplant.nl!

Uw tuin ook laten bloeien met de prachtige Nepeta? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!