Monarda

6 producten
Sorteer op
Monarda 'Cambridge Scarlet'

Vanaf € 2,40

Monarda 'Fireball'

Vanaf € 2,95

Monarda 'Gardenview Scarlet'

Vanaf € 2,55

Monarda 'Jacob Cline'

Vanaf € 2,75

Monarda didyma ‘Petite Delight’

Vanaf € 2,75

Monarda hybride 'Schneewittchen'

Vanaf € 2,55

Monarda, algemeen bekend als bergamotplant, is een schitterende aanwinst voor elke tuin, met name vanwege zijn rijke variëteit aan levendige kleuren en de aantrekkelijke, citrusachtige geur. Deze plant is niet alleen ene lust voor het oog, maar trekt ook nuttige bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Hierdoor speelt hij een grote rol in elke vlindertuin.

Soorten van de Monarda

Er zijn verschillende Monarda soorten beschikbaar, elk met unieke eigenschappen. Enkele populaire soorten bij Tuinplant.nl zijn:

  • Monarda Cambridge Scarlett: bekend om zijn dieprode bloemen die elke tuin een dramatisch accent geven.
  • Monarda Fireball: een compactere soort met felrode bloemen, ideaal voor kleinere ruimtes.
  • Monarda Gardenview Scarlet: biedt een langdurige bloei van scharlakenrode bloemen.
  • Monarda didyma Petite Delight: charmeert met zijn roze bloemen en compacte groei.
  • Monarda hybride Schneewittchen: verleidt met prachtive, zuiver witte bloemen.

Elke Monarda plant brengt zijn eigen schoonheid naar de tuin. Van dieprode tinten tot delicate roze en witte tinten.

Verzorging en aanplant van Monarda

Monarda gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek met een voedselrijke, vochthoudende bodem. Deze planten houden van ruimte om goed te kunnen groeien, dus zorg voor voldoende afstand tussen de planten om de luchtcirculatie te bevorderen en het risico op meeldauw te verkleinen. Correct aanplanten is noodzakelijk voor een gezonde groei:

  • Bodemvoorbereiding: verrijk de plantlocatie met aanplantgrond en zorg voor een goede drainage.
  • Watergift: houd de grond gelijkmatig vochtig, vooral tijdens droge periodes.
  • Bemesting: voed de Monarda in het voorjaar en zomer met organische mestkorrels voor optimale groei en bloei.
  • Snoeien: knip uitgebloeide bloemen weg om een tweede bloei te stimuleren en verwijder aan het einde van het seizoen het dode blad.

Monarda in de tuin

Monarda is niet alleen prachtig als solitaire plant, maar schittert ook in groepsbeplantingen, waar de verschillende kleuren samen een levendig palet vormen. Deze planten zijn ook uitstekend geschikt als snijbloemen, waardoor u de schoonheid en geur van Monarda binnenshuis kunt brengen.

Bergamot kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om een transformatie aan te brengen in uw tuin met de Monarda? Ontdek bij Tuinplant.nl alles wat u nodig heeft voor een prachtige tuin. Geniet van onze exclusieve groeigarantie: indien uw plant binnen drie maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! Op zoek naar deskundig advies? Ons deskundige team is er om u te adviseren bij het ontwerp, de aanplant, aanleg en het onderhoud van uw tuin. Met onze diepgaande kennis en liefde voor tuinieren hebben we al veel klanten geholpen, die ons waarderen met een gemiddelde score van 8,6. Nieuwsgierig naar onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw bestelling, kunt u deze binnen 10 werkdagen verwachten. Bezoek ook ons inspirerende tuincentrum in Nunspeet. Laten we samenwerken om van uw tuin een weelderige oase van groen te maken.