Monarda

6 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Monarda 'Cambridge Scarlet'

Vanaf € 2,40

Monarda 'Fireball'

Vanaf € 3,10

Monarda 'Gardenview Scarlet'

Vanaf € 2,55

Monarda 'Jacob Cline'

Vanaf € 2,75

Monarda didyma ‘Petite Delight’

Vanaf € 2,75

Monarda hybride 'Schneewittchen'

Vanaf € 2,55

Monarda staat bekend als prachtige borderplant en is tegenwoordig verkrijgbaar in een rijke schakering aan heldere kleuren. De gekleurde schutbladeren onder de bloeiwijze geven de Bergamotplant een extra kleurimpuls. Door de aangename Citrus- achtige geur is deze plant populair bij zowel mensen als vlinders en bijen en daarom zeer goed toe te passen in een vlindertuin.

Welke soorten Monarda zijn er?

De Bergamotplant heeft een vrolijke sprieterige bloeiwijze (lipbloemen). De Monarda ‘Fireball’ bijvoorbeeld heeft een prachtige felrode kleur met daaronder donkere schutbladeren. Met zijn 60cm hoogte past deze prachtige bloem in elke border. De Monarda didyma ‘Petite Delight’ bloeit met een mooie felroze kleur waar de Monarda Schneewittchen weer met prachtige helderwitte bloemen bloeit.

Waar plant je Bergamotplant?

Monarda's gedijen het best op een voedselrijke en vochthoudende bodem. Geef de planten een zonnige plaats en zorg dat ze vrij staan zodat nat blad snel kan drogen. Meeldauw is in augustus en september een vervelende boosdoener, zorg daarom voor een optimale ventilatie op de standplaats. Plant de Monarda aan met aanplantgrond en bemest twee keer per jaar met organische mestkorrelMeer informatie over vaste planten en video>