Lupine

13 producten
Sorteer op
Lupine Russel Mix
Uitverkocht

Vanaf € 6,99

Lupinus 'Gallery Blue'

Vanaf € 1,85

Lupinus 'Gallery Pink'

Vanaf € 1,85

Lupinus 'Gallery Red'

Vanaf € 1,85

Lupinus 'Gallery White'

Vanaf € 1,85

Lupinus 'Gallery Yellow'

Vanaf € 1,85

Lupinus 'Noble Maiden'

Vanaf € 2,45

Lupinus 'The Chatelaine'

Vanaf € 2,45

Lupinus 'The Governor'

Vanaf € 2,45

Lupinus polyphyllus 'Minarette'

Vanaf € 2,45

Lupinus Russel's Gemengd

Vanaf € 3,16

Lupinus russell 'Chandelier'

Vanaf € 2,45

Lupinus russell 'My Castle'

Vanaf € 2,45

Lupines, die met hun heerlijke geur en statige bloemaren de aandacht trekken, zijn kleurrijke pareltjes voor elke tuinliefhebber. Met hun volle bloemenpracht in bijna elke kleur van de regenboog voegen ze niet alleen visuele aantrekkingskracht toe aan uw tuin, maar ook een vleugje speelse elegantie. Ontdek hier alles over de Lupine plant, met zijn diverse soorten en verzorgingstips die uw buitenruimte tot leven zullen brengen.

Groei en bloei Lupine plant

Wat lupines nog interessanter maakt, is hun vermogen om stikstof uit de lucht te binden, waardoor ze dienst kunnen doen als natuurlijke groenbemesters. Om de plant energie te besparen en mogelijk een tweede bloeiperiode in de nazomer aan te moedigen, is het raadzaam de bloemstengels na de bloei diep weg te knippen.

Leuke combinaties

Groeperen is de sleutel tot een succesvolle lupineplanting, waardoor niet alleen een krachtiger visueel effect ontstaat, maar ook lege plekken in de tuin na snoei worden geminimaliseerd. Combinaties met andere kleurrijke bloeiers, zoals pioenrozen en papavers, creëren bovendien boeiende contrasten in vorm en kleur.

Kleur en soorten Lupine

De Lupine biedt een breed scala aan kleuren, variërend van diepblauw tot rozerood en helder wit. Neem bijvoorbeeld de ‘The Governor’, een Lupine die oprijst met diepblauwe bloemen en een hoogte bereikt van ongeveer 100 cm. Voor een kleiner formaat met rozerode en witte bloemen is de ‘The Chatelaine’ een prachtige keuze. En als u op zoek bent naar een opvallende rode tint, is de ‘Gallery Red’ met zijn hoogte van 50 cm een uitstekende aanvulling op uw bloementuin.

Mooie bladeren

Maar de Lupine heeft niet alleen indrukwekkende bloemen: het blad draagt ook bij aan hun esthetiek. Met sierlijke lancetvormige blaadjes, frisgroen van kleur, voegen ze textuur en contrast toe aan uw tuin, vooral na een verfrissende regenbui, waarin de druppels als schitterende diamantjes op het blad blijven liggen.

Lupine zaaien en verzorgen

De lupine gedijt het best op een zonnige, open locatie waar voldoende ruimte is voor zijn weelderige groei. Een goede luchtcirculatie is het belangrijk om meeldauw te voorkomen, en het planten in vruchtbare, goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad wordt aangeraden.

Lupine kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige Lupine? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!