Lavendel

24 producten
Sorteer op
Blauw/groengele zomerbloeiers

Vanaf € 39,95

Borderpakket 20-100 cm

Vanaf € 29,95

Vanaf € 34,95

Lavandula 'Richard Gray'

Vanaf € 2,65

Lavandula angustifolia

Vanaf € 2,55

Lavandula angustifolia 'Alba'

Vanaf € 2,65

Lavandula angustifolia 'Arctic Snow'

Vanaf € 2,75

Lavandula angustifolia 'Brabants Lust'
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'

Vanaf € 2,35

Lavandula angustifolia 'Edelweiss'

Vanaf € 2,40

Lavandula angustifolia 'Grosso'
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Vanaf € 1,85

Lavandula angustifolia 'Imperial Gem'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Lavandula angustifolia 'Middachten'

Vanaf € 2,95

Lavandula angustifolia 'Munstead'

Vanaf € 2,40

Lavandula angustifolia 'Rosea'
Uitverkocht

Vanaf € 2,55

Lavandula intermedia 'Grappenhall'
Uitverkocht

Vanaf € 2,55

Lavandula stoechas

Vanaf € 2,75

Lavendel Stoechas Sancho Panza

Vanaf € 2,72

Lavendel vera

Vanaf € 3,16

Meststof voor Lavendel

Vanaf € 8,50

Rood/blauwe vaste planten borderpakket

Vanaf € 19,95

Vanaf € 19,95

Roze/witte/paarse vaste planten

Vanaf € 19,95

De prachtige lavendel is een prachtige paarse aanvulling op uw tuin. Niet alleen kunt u zelf genieten van de mooie kleuren en geuren, ook beestjes genieten graag van deze mooie bloem. Lavendel, behorende tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae), charmeert niet alleen met zijn betoverende bloemen, maar betovert ook met zijn kenmerkende geur, waardoor een vleugje elegantie aan je buitenruimte wordt toegevoegd.

Lavendel planten en snoeien

Om maximaal van je lavendel te genieten, plaats je ze op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Combineer verschillende lavendelsoorten voor een gevarieerde en kleurrijke tuin. Regelmatig snoeien, vooral in het voorjaar, houdt de plant compact en bevordert een weelderige groei. Om te voorkomen dat de Lavendel verhout, is regelmatig snoeien noodzakelijk. Lavendel gedijt goed in de buurt van rozen, rozemarijn en salie, wat een harmonieus geheel creëert in je tuin.

Lavendel soorten

  • Lavandula angustifolia: Deze charmante zomerbloeier is de meest toegepaste lavendelsoort. Met zijn behaarde, lijnvormige bladeren en bloemen in tinten van hemelsblauw tot zuiver wit, brengt de deze variant een vleugje sierlijkheid in je tuin. Hoewel het, onder ideale omstandigheden, hoogtes tot 2 meter kan bereiken, houden veel tuiniers ervan om het compact te houden door jaarlijks te snoeien. 
  • Lavandula stoechas: Vroeg in het bloeiseizoen pronkt deze lavendelsoort met dikke aren en opvallende kuifvormige toppen. In roze en blauw-paarse tinten voegt deze plant speelse kleuraccenten toe aan je buitenruimte. Hoewel vorstgevoeliger, is deze lavendel perfect voor bloembakken op het terras.
  • Lavandula intermedia: Robuuster en groter dan zijn soortgenoten, bereikt deze lavendelsoort hoogtes tot 80 cm. Verkrijgbaar in paarse en witte variëteiten, voegt deze paarse plant een krachtige uitstraling toe aan je tuin. Plant het in de volle zon op goed doorlatende grond en snoei het in het voorjaar tot 20 cm boven de grond voor een gezonde groei.

Koken met lavendel!

Lavendel is niet alleen een visueel genot, maar ook een uitstekende metgezel in de keuken. De bloemen kunnen worden gebruikt om culinaire hoogstandjes op smaak te brengen en heerlijke desserts te creëren. Daarnaast lenen de geurige bloemen zich perfect voor het maken van geurige boeketten en potpourri.

Lavendel kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige lavendel? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!