Lavatera

15 producten
Sorteer op
Lavatera hybrida 'Barnsley Baby'
Uitverkocht

Vanaf € 2,90

Lavatera hybrida 'Blushing Bride'
Uitverkocht

Vanaf € 2,90

Lavatera hybrida 'Burgundy Wine'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Lavatera maritima
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Lavatera olbia 'Rosea'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Lavatera thuringiaca 'Barnsley'
Uitverkocht

Vanaf € 11,25

Lavatera thuringiaca 'Bredon Springs'
Uitverkocht

Vanaf € 11,25

Lavatera trimestris Mont Blanc

Vanaf € 3,60

Lavatera trimestris Silver Cup

Vanaf € 3,60

Malva moschata

Vanaf € 1,95

Malva moschata 'Alba'
Uitverkocht

Vanaf € 1,95

Malva moschata 'Rosea'

Vanaf € 1,95

Malva sylvestris 'Primley Blue'
Uitverkocht

Vanaf € 2,90

Malva sylvestris 'Zebrina'

Vanaf € 2,40

Sidalcea 'Partygirl'

Vanaf € 2,65

Welkom in de wereld van Lavatera, ook wel bekend als kaasjeskruid of struikmalva. Deze prachtige groenblijvende meerjarige plant is een pareltje in elke tuin. In het vroege voorjaar schiet deze bloem snel uit de startblokken en begint te bloeien op het eenjarige hout. Van juni tot aan de eerste nachtvorsten in het najaar word u getrakteerd op een lange bloeiperiode die uw tuin doet oplichten. De bloemen, die lijken op die van hibiscus, trekken een menigte van bijen en vlinders aan, waardoor uw tuin een bruisende oase wordt.

Lavatera snoeien

Lavatera vraagt om zorgvuldige snoei om haar vitaliteit te behouden. Laat de struik in het najaar zo lang mogelijk staan, zelfs als vorst de bladeren doet verdorren. Snoei pas in het voorjaar, wanneer de struik weer uitloopt. De levensduur van lavatera in ons klimaat varieert meestal tussen de 4 à 5 jaar. Wil u de verzameling uitbreiden? Vermeerder de struik door in de nazomer stekken te nemen en vorstvrij te bewaren gedurende de winter.

De beste plek voor de Lavatera

De beste plek voor Lavatera is een beschutte zonnige locatie met goed doorlatende grond die voldoende voedingsstoffen en vocht bevat. Matige bemesting voorkomt overmatige groei ten koste van bloemenpracht. Met hoogtes van ongeveer 150 cm tot 200 cm biedt deze bloem een indrukwekkend decor in uw tuin. Bij het planten zorgt u voor een losse grondstructuur door potgrond en aanplantgrond toe te voegen voor een gezonde ontwikkeling.

Lavatera verzorging

Verwen uw Lavatera met de juiste verzorging voor optimale bloemenpracht. Geef voldoende water en vermijd uitdroging, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe knoppen te stimuleren. Snoei volgens de aangegeven richtlijnen om de gezondheid van de struik te bevorderen. Geniet van de overvloedige bloemen en zie hoe uw tuin transformeert tot een betoverend paradijs.

Verschillende lavatera soorten

Verlies uzelf in de verscheidenheid aan soorten van deze bloem die een kleurrijk spektakel creëren in uw tuin. Denk aan de romantische tinten van Lavatera olbia 'Rosea', thuringiaca 'Bredon Springs', en Lavatera hybrida 'Burgundy Wine'. Of kies voor witte bloemen met een kleurrijk hart, zoals te zien bij Lavatera thuringiaca 'Barnsley' en hybrida 'Blushing Bride'.

Prachtige combinaties met de struikmalva

Combineer deze prachtige bloeiers met siergrassen voor een speels contrast en voeg Lavendel toe voor een subtiele geurige touch. Experimenteer met de plaatsing van deze lavatera soorten naast andere kleurrijke planten zoals rozen en Agastache, om zo een betoverende symfonie van kleuren in uw tuin te creëren.

Struikmalva kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Lavatera? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!