Kogeldistel

6 producten
Sorteer op
Echinops bannaticus

Vanaf € 2,25

Echinops bannaticus 'Blue Globe'

Vanaf € 2,90

Echinops bannaticus 'Blue Glow'

Vanaf € 2,20

Echinops bannaticus 'Taplow Blue'

Vanaf € 3,70

Echinops ritro

Vanaf € 2,55

Echinops ritro 'Veitch's Blue'

Vanaf € 3,95

De Kogeldistel, ook bekend als Echinops, is een opmerkelijke en aantrekkelijke vaste plant die zich onderscheidt door zijn kenmerkende kogelachtige grijsblauwe bloemen. Deze bloemen sieren de plant van juli tot september en voegen een opvallend element toe aan elke siertuin. Met zijn grijsgroene, gestekelde bladeren is de Kogeldistel niet alleen een mooie keuze, maar trekt hij ook veel vlinders en hommels aan.

Soorten Echinops

De Echinops bannacticus is een indrukwekkende variëteit die bloeit met prachtige blauwe bloemkogels vanaf juli. Deze soort kan zelfs een hoogte bereiken van meer dan 100 cm, waardoor het een imposante aanvulling is op de tuin. Voor wie op zoek is naar een meer bescheiden hoogte, is de Echinops ritro 'Veitch Blue' een uitstekende keuze. Met zijn mooie blauwe bloemkogels bereikt deze variëteit maximaal 80 cm in hoogte, waardoor hij perfect is voor kleinere tuinen of lagere borders.

Verzorging en aanplanten

De Kogeldistel, oftewel Echinops, staat bekend om zijn robuustheid en gemak in de verzorging. Deze plant gedijt goed in arme, goed doorlatende grond en komt het beste tot zijn recht op een zonnige plek, waar de bloemkleuren optimaal tot hun recht komen. In de winter sterft de Kogeldistel volledig af. Om de plant in het voorjaar weer te laten gedijen, is het raadzaam om deze helemaal terug te snoeien.

Echinops soorten van Tuinplant

Tuinplant biedt een selectie van hoogwaardige Echinops-varianten aan om je tuin te verrijken:

  • Echinops bannacticus: een indrukwekkende variëteit met prachtige blauwe bloemkogels die de tuin verrijkt met hoogte en kleur.
  • Echinops ritro: de 'Veitch Blue' variant, een meer compacte keuze met mooie blauwe bloemkogels en geschikt voor kleinere tuinen.

Kogeldistel zaaien en kopen

Voor degenen die graag zelf aan de slag gaan, is het zaaien van Kogeldistel een mogelijkheid. Let op de specifieke zaai-instructies om een succesvolle groei te bevorderen. Voor wie direct wil genieten van de prachtige bloemen, is het kopen van Kogeldistel bij Tuinplant een handige optie. De planten zijn van hoge kwaliteit en zullen een waardevolle toevoeging zijn aan elke tuin.

Kogeldistel snoeien

Hoewel de kogeldistel bekendstaat als een plant met weinig onderhoud, kan snoeien helpen bij het bevorderen van een gezonde groei en bloei. Beperk snoeien tot het verwijderen van dode bloemstelen en knip de plant in het voorjaar terug om nieuwe groei te stimuleren.

Kogeldistel kopen bij Tuinplant.nl!

Uw tuin ook laten bloeien met de prachtige Kogeldistel? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!