Hosta

22 producten
Sorteer op
Blauwe/witte schaduw planten borderpakket

Vanaf

€ 29,95

Hosta 'Big Daddy'

Vanaf

€ 3,95

Hosta 'Blue Angel'

Vanaf

€ 4,25

Hosta 'Blue Cadet'

Vanaf

€ 3,95

Hosta 'Brim Cup'

Vanaf

€ 3,95

Hosta 'Devon Green'

Vanaf

€ 4,25

Hosta 'Francee'

Vanaf

€ 3,25

Hosta 'Honeybells'

Vanaf

€ 3,35

Hosta 'Jurassic Park'

Vanaf

€ 5,95

Hosta 'Minuteman'

Vanaf

€ 3,95

Hosta 'Patriot'

Vanaf

€ 4,25

Hosta 'Royal Standard'

Vanaf

€ 3,60

Hosta 'Touch of Class'

Vanaf

€ 6,80

Hosta fortunei 'Hyacinthina'

Vanaf

€ 2,95

Hosta sieboldiana 'Great Expectations'

Vanaf

€ 4,95

Hosta sieboldiana

Vanaf

€ 2,90

Hosta sieboldiana 'Elegans'

Vanaf

€ 2,95

Hosta sieboldiana 'Frances Williams'

Vanaf

€ 2,95

Hosta sieboldii 'Snowflakes'

Vanaf

€ 5,80

Hosta tardiana 'Halcyon'

Vanaf

€ 3,50

Hosta undulata 'Mediovariegata'

Vanaf

€ 2,95

Natte borderpakket

Vanaf

€ 19,95

De Hosta, ook wel hartlelie genoemd, een trotse telg van de Agavefamilie, betovert uw tuin met prachtige, weelderige bladeren. De Hosta voelt zich het meest op zijn gemak op schaduwrijke plekken in uw tuin. De schaduw is de beste vriend van deze hartlelie. Deze plant gedijt op zijn best in een neutrale, vochtige bodem. Let op: in de volle zon kan het blad van gemakkelijk verbranden. Dus, als u een schaduwrijk hoekje in uw tuin heeft dat wel wat groen kan gebruiken, dan is de Hosta uw perfecte metgezel.

Hosta plant in bloei

De Hosta staat niet alleen bekend om zijn weelderige bladeren, maar ook om zijn bloei. De meeste soorten Hosta laten hun bloemen zien tussen juni en augustus. Na de bloei voegt de plant nog een decoratief element toe - karakteristieke zaaddozen die aan de bloemstelen bungelen tot de plant zichzelf in het najaar terugtrekt.

Hosta soorten

Wat de Hosta echt bijzonder maakt, zijn de verschillende soorten die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Sommigen pronken met diepblauwe bladeren, zoals de betoverende 'Blue Cadet'. Anderen sieren zich met tweekleurige bladeren, zoals de elegante 'Brim Cup' en de statige 'Patriot'. De hoogte van de Hosta varieert ook, met soorten die groeien tot 45 cm, zoals de gracieuze 'Touch of Class', tot indrukwekkende exemplaren van wel 120 cm, zoals de majestueuze 'Jurassic Park'.

Zo verzorgt u deze plant

Naarmate het najaar zijn intrede doet, bereidt de Hosta zich voor op zijn winterslaap. Het blad verandert in een slijmerige hoop, gemakkelijk te verwijderen met een bladhark. Wees geduldig en wacht tot de plant al zijn blad heeft afgestoten voordat u begint met schoonmaken, om de plant niet te beschadigen. In de winter en het vroege voorjaar komen jonge bladeren al snel weer tevoorschijn, klaar om uw tuin opnieuw te betoveren. Wordt de plant te groot dan kunt u deze in het vroege voorjaar verkleinen door middel van scheuren.

Vervelende Hosta slakken

Helaas, waar er Hosta is, zijn er vaak ook slakken. Deze glibberige wezens zijn dol op de Hosta en laten dat vaak zien door gaten in de bladeren achter te laten. Als slakken uw tuin bevolken, is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen om uw plant te beschermen.

Hosta kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige hartlelie? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!