Heuchera

Producten 1-24 van 26
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Heuchera 'Amber Waves'

Vanaf € 6,15

Heuchera 'Black Beauty'

Vanaf € 6,15

Heuchera 'Black pearl'

Vanaf € 6,15

Heuchera 'Caramel'

Vanaf € 6,15

Heuchera 'Chocolate Ruffles'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Fire Chief'

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Frosted Violet'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Jade Gloss'

Vanaf € 6,15

Heuchera 'Marmalade'®

Vanaf € 5,65

Heuchera 'Midnight Rose'

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Obsidian'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Plum Pudding'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Rachel'

Vanaf € 4,95

Heuchera 'Regina'

Vanaf € 4,25

Heuchera 'Southern Comfort'

Vanaf € 5,80

Heuchera brizoides 'Pluie de Feu'

Vanaf € 3,75

Heuchera cylindrica 'Greenfinch'

Vanaf € 3,75

Heuchera micrantha 'Melting Fire'

Vanaf € 3,15

Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Vanaf € 2,05

Heuchera Peach Flambe

Vanaf € 5,80

Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer'

Vanaf € 2,05

Heuchera sanguinea 'Ruby Bells'

Vanaf € 2,05

Heuchera sanguinea 'Splendens'

Vanaf € 2,05

Heuchera villosa macrorrhiza

Vanaf € 2,55

Heuchera, beter bekend als het purperklokje, is een prachtige en veelzijdige vaste plant die steeds populairder wordt in tuinen over de hele wereld. Met zijn opvallende bladeren voegt Heuchera kleur en textuur toe aan tuinbedden en borders. Tuinplant.nl leidt u door alles wat u moet weten over het aantrekkelijke purperklokje, van de beschrijving van zijn uiterlijk tot groeiomstandigheden.

Prachtige kleuren van het purperklokje

Heuchera is beroemd om zijn opvallende bladeren. Deze bladeren variëren van diepgroen tot diep purper, en sommige soorten hebben zelfs zilverachtige of bonte patronen. Ze zijn vaak diep ingesneden en doen denken aan esdoornbladeren. Naast het blad heeft Heuchera fijne, delicate bloemstelen die omhoog schieten en kleine klokvormige bloemen dragen in tinten variërend van wit tot roze, rood en koraal. Deze bloemen trekken bestuivers aan en zorgen voor een prachtige aanvulling op de tuin.

Standplaats van de Heuchera

Een van de eigenschappen van Heuchera is dat deze goed in de halfschaduw als wel in de zon kan staan. Wanneer de Heuchera volop in de zon staat is het van belang om voldoende water te geven. Heuchera gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. De vaste plant is winterhard en kan in verschillende klimaten groeien, dus het is een geweldige keuze voor zowel beginners als ervaren tuiniers.

Het hele jaar genieten van het purperklokje

De bloeitijd van Heuchera varieert enigszins, afhankelijk van de soort en variëteit. Over het algemeen kunt u bloemen verwachten van de lente tot de vroege zomer. Hoewel de bloemen prachtig zijn, is het belangrijk op te merken dat Heuchera vooral wordt gewaardeerd om zijn decoratieve bladeren, die het hele jaar door aantrekkelijk blijven.

Heuchera vereist weinig aandacht

Een van de redenen waarom Heuchera zo geliefd is bij tuiniers, is het feit dat het weinig onderhoud vergt. Het is een wintergroene plant, wat betekent dat het het hele jaar door structuur en kleur aan de tuin toevoegt. Om de plant er op zijn best uit te laten zien, kunt u in de lente de oude bloemstelen terugsnoeien. In de herfst kunt u dode of beschadigde bladeren verwijderen.

Mooie toevoeging in schaduwrijk gebied

Heuchera kan op verschillende manieren in de tuin worden gebruikt. Plant ze in de half schaduw in borders, rotstuinen of als bodembedekker onder bomen. De variëteit aan bladkleuren maakt Heuchera ook ideaal voor het creëren van aantrekkelijke kleurcombinaties. Probeer ze te combineren met andere planten voor een sfeervol effect.

Heuchera kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige Heuchera? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!