Heuchera

Heuchera, beter bekend als het purperklokje, is een prachtige en veelzijdige vaste plant die steeds populairder wordt in tuinen over de hele wereld. Met zijn opvallende bladeren voegt Heuchera kleur en textuur toe aan tuinbedden en borders. Bij Tuinplant.nl vindt u deze prachtige plant in het assortiment. Bekijk snel online, of in ons tuincentrum in Nunspeet.

... Lees meer
Producten 1-24 van 26
Sorteer op
Heuchera 'Amber Waves'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Black Beauty'

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Black pearl'

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Caramel'

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Chocolate Ruffles'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Fire Chief'

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Frosted Violet'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Jade Gloss'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Marmalade'®
Uitverkocht

Vanaf € 5,65

Heuchera 'Midnight Rose'

Vanaf € 5,95

Heuchera 'Obsidian'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Plum Pudding'®

Vanaf € 5,80

Heuchera 'Rachel'

Vanaf € 4,95

Heuchera 'Regina'

Vanaf € 4,25

Heuchera 'Southern Comfort'
Uitverkocht

Vanaf € 5,80

Heuchera brizoides 'Pluie de Feu'
Uitverkocht

Vanaf € 3,75

Heuchera cylindrica 'Greenfinch'

Vanaf € 3,75

Heuchera micrantha 'Melting Fire'

Vanaf € 2,95

Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Vanaf € 1,95

Heuchera Peach Flambe
Uitverkocht

Vanaf € 5,80

Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer'

Vanaf € 1,95

Heuchera sanguinea 'Ruby Bells'
Uitverkocht

Vanaf € 1,95

Heuchera sanguinea 'Splendens'

Vanaf € 1,95

Heuchera villosa macrorrhiza

Vanaf € 2,55

Kleuren van het purperklokje

Heuchera is beroemd om zijn opvallende bladeren. Deze bladeren variëren van diepgroen tot diep purper. En sommige soorten hebben zelfs zilverachtige of bonte patronen. Ze zijn vaak diep ingesneden en doen denken aan esdoornbladeren. Naast het blad heeft Heuchera fijne, delicate bloemstelen die omhoog schieten en kleine klokvormige bloemen dragen in tinten variërend van wit tot roze, rood en koraal. Deze bloemen trekken bestuivers aan en zorgen voor een pachtige aanvulling op de tuin.

Soorten Heuchera bij Tuinplant.nl

Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie van Heuchera-soorten:

  • Heuchera ‘Palace Purple’: deze populaire soort heeft diep purperen bladeren en roze bloemen.
  • Heuchera ‘Lime Marmalade’: deze soort heeft heldergroene, bijna limoenachtige bladeren die opvallen in elke tuin.
  • Heuchera ‘Caramel’: met zijn karamelkleurige bladeren en delicate roze bloemen is deze soort een echte blikvanger.
  • Heuchera ‘Midnight Rose’: deze plant heeft donkerpaarse bladeren met roze spikkels, wat zorgt voor een opvallende uitstraling.

Elk van deze soorten is een prachtige aanvulling op uw tuin en biedt verschillende kleuropties om mee te spelen.

Standplaats

Een van de eigenschappen van Heuchera is dat deze zowel in de halfschaduw als in de volle zon kan staan. Wanneer de plant volop in de zon staat, is het belangrijk om voldoende water te geven en uitdroging te voorkomen. Heuchera gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. De vaste plant is winterhard en kan in verschillende klimaten groeien.

Planten en bodemvereisten

Bij het planten van Heuchera is het aan te raden om aanplantgrond te gebruiken. Dit zorgt voor een goede start en helpt de plant om zich snel te vestigen. Plant de Heuchera in een goed doorlatende bodem om te voorkomen dat de wortels in stilstaand water staan, wat wortelrot kan veroorzaken. Heuchera heeft baat bij een jaarlijkse toediening van organische mest om de groei en bloei te bevorderen.

Water geven

Hoewel Heuchera droogtetolerant is, heeft de plant tijdens droge periodes extra water nodig. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft, maar vermijd overbewatering, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Een goede vuistregel is om de plant water te geven wanneer de bovenste paar centimeter van de grond droog aanvoelt.

Snoeien

Om de plant gezond en aantrekkelijk te houden, kunt u de bloemen na de bloei terugsnoeien. Dit bevordert de groei van nieuw blad en kan leiden tot een tweede bloei in het seizoen. In de herfst kunt u dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant schoon en netjes te houden. Elke paar jaar kunt u de plant delen om verjonging te bevorderen en meer planten te krijgen.

Gaura lindheimeri kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige Heuchera? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!