Hemerocallis

9 producten
Sorteer op
Borderpakket verschillende kleuren

Vanaf € 19,95

Hemerocallis 'Bonanza'

Vanaf € 2,95

Hemerocallis 'Frans Hals'

Vanaf € 3,30

Hemerocallis 'Pink Damask'

Vanaf € 2,95

Hemerocallis 'Sammy Russell'

Vanaf € 2,75

Hemerocallis 'Stella d´Oro'

Vanaf € 2,65

Hemerocallis 'Summerwine'

Vanaf € 3,95

Hemerocallis Citrina

Vanaf € 4,25

Natte borderpakket

Vanaf € 19,95

Een tuin die elke dag een nieuwe bloemenshow opvoert. Dat is de magie van Hemerocallis, oftewel de daglelie. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is deze schoonheid geen echte lelie, maar een unieke vaste plant met een robuust wortelgestel. Ontdek de verrassende diversiteit van Hemerocallis, verdeeld over vroege, middelvroege en late bloeiers. Elke individuele bloem straalt slechts één dag, maar met talloze bloemknoppen aan elke plant, kunt u wekenlang genieten van een kleurrijk spektakel in uw tuin.

Daglelie in vele kleuren

De Hemerocallis toont haar schoonheid met een robuust wortelgestel en weelderige bloemen. Deze prachtige vaste plant verrast met een breed scala aan kleuren, waaronder wit, geel, oranje, paars, rood en roze. Het blad groeit tot zo'n 40 cm hoog, terwijl de majestueuze bloemen boven het blad uitsteken, soms tot wel 1 meter hoog. Elke individuele bloem schittert slechts één dag, maar dankzij de vele knoppen geniet u wekenlang van een kleurrijk festijn.

Zo verzorgd u daglelies

Hemerocallis voelt zich in verschillende omstandigheden op haar gemak. Ze gedijt in voedzame, goed doorlatende grond die altijd voldoende vocht bevat. De daglelie staat het liefste in de zon of halfschaduw. Deze veelzijdige plant past in verschillende tuinsettings, van borders tot potten.

Bloeitijd en duur hemerocallis

Geniet van de kleuren in verschillende periodes. Vroege bloeiers starten in juni, middelvroege in juli en late soorten schitteren in augustus. Elke bloem is maar één dag mooi, maar de overvloed aan knoppen zorgt voor wekenlang plezier. Slimme planning met diverse soorten kan uw tuin tot wel drie maanden in bloei houden.

Daglelie onderhouden

Het onderhoud van Hemerocallis is eenvoudig en lonend. In het najaar sterft de plant af om in het voorjaar weer te ontwaken. Verrijk de bodem met aanplantgrond voor een goede start. Snoei uitgebloeide bloemen voor een nette uitstraling en stimuleer een tweede bloei. Verdeel en scheur planten om hun vitaliteit te behouden. Plaats jonge planten in voedzame grond en zorg dat ze voldoende vocht krijgen.

Hemerocallis is veelzijdig

Hemerocallis past in verschillende tuinsettings, van borders en rotstuinen tot potten en perken. Creëer kleurrijke hoeken, levendige paden en levendige tuinbedden. Ze zijn prachtig als solitaire planten en schitteren in groepen met diverse soorten. Gebruik ze om accenten te leggen of kleurrijke achtergronden te creëren.

Hemerocallis soorten en combinaties

Laat u verleiden door de betovering van Hemerocallis soorten zoals de klassieke Hemerocallis 'Stella de Oro', de sierlijke Hemerocallis 'Frans Hals' en de diep wijnrode pracht van Hemerocallis 'Summer Wine'. Deze diverse variëteiten brengen een symfonie van kleuren en vormen naar uw tuin. Laat 'Stella de Oro' stralen naast Lavendel voor een zachte en romantische uitstraling. Mix het expressieve rood en geel van 'Frans Hals' met zilverkleurige Artemisia voor een opvallende combinatie. En geef 'Summer Wine' een podium naast lichtroze Echinacea voor een harmonieuze symfonie van kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de magische combinaties die jouw tuin tot leven brengen.

Daglelie kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige daglelie? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!