Helleborus

12 producten
Sorteer op
Blauwe/witte schaduw planten borderpakket

Vanaf € 29,95

Borderpakket vaste planten schaduw

Vanaf € 24,95

Helleborus argutifolius

Vanaf € 4,95

Helleborus argutifolius 'Silver Lace'

Vanaf € 4,95

Helleborus foetidus 'Wester Flisk'

Vanaf € 4,95

Helleborus niger

Vanaf € 3,60

Helleborus orientalis 'Crown Snow White'
Uitverkocht

Vanaf € 4,95

Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White'

Vanaf € 4,95

Helleborus orientalis 'Red Hybrids'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Helleborus orientalis 'White Lady'
Uitverkocht

Vanaf € 5,65

Helleborus orientalis 'White Spotted'

Vanaf € 5,65

Helleborus sternii

Vanaf € 3,40

Helleborus, ook wel bekend als de kerstroos of nieskruid, is een betoverende vaste plant die de tuin op magische wijze in de winter tot leven brengt. Deze charmante bloem komt in verschillende soorten en variëteiten en voegt een vleugje kleur toe aan de somberste winterdagen. Helleborus is een geliefde tuinplant vanwege zijn opvallende en langdurige bloei, die meestal begint in de late winter of vroege lente kan aanhouden.

Zo herkent u de helleborus

Helleborus staat bekend om zijn unieke en elegante bloemen. De bloemblaadjes hebben vaak delicate structuren en een breed scala aan kleuren, variërend van zuiver wit tot diep roze en zelfs dieppaarse tinten. Het donkere, glanzende groene blad biedt een prachtig contrast met de bloemen en blijft het hele jaar door bladhoudend. Helleborus wordt meestal 30-60 cm hoog, afhankelijk van het soort, en heeft een bossige groeiwijze.

De kerstroos houdt van schaduw

De Helleborus gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden, waardoor het de perfecte plant is voor schaduwrijke tuinplekken waar maar weinig andere planten goed groeien. Het is winterhard en kan in de meeste klimaten gedijen. Zorg voor een goed doorlatende grond, verrijkt met organisch materiaal.

Langdurig genieten van de nieskruid

Helleborus staat bekend om zijn lange bloeiperiode, die meestal begint in de late winter en doorgaat tot in de lente. De bloemen kunnen enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de variëteit en de weersomstandigheden. Deze vroege bloeiperiode maakt Helleborus tot een belangrijke aanvulling op de tuin, aangezien hij kleur en vitaliteit toevoegt wanneer de meeste andere planten nog in winterslaap zijn.

Onderhoud en verzorging

Helleborus vereist weinig onderhoud, waardoor het een favoriet is bij tuiniers. Verwijder na de bloei voorzichtig de uitgebloeide bloemen en eventueel beschadigde bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tijdens droge periodes, vooral als hij nog jong is. Helleborus heeft de neiging om zichzelf te zaaien, wat betekent dat u nieuwe zaailingen kunt verwachten als u ze ongestoord laat groeien.

Zo combineert u de Helleborus

De kerstroos kan op verschillende manieren worden gebruikt in de tuin. Plant ze in borders, rotstuinen of onder loofbomen. Combineer ze met andere schaduwminnende planten zoals varens, hosta's en brunnera voor een prachtige, weelderige uitstraling in schaduwrijke gebieden.

Helleborus kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige Helleborus? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!