Geschubde mannetjesvaren

5 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Dryopteris affinis 'Cristata'

Vanaf € 3,20

Dryopteris erythrosora

Vanaf € 2,80

Dryopteris filix-mas

Vanaf € 2,80

Dryopteris filix-mas 'Linearis Polydactyla'

Vanaf € 3,00

Dryopteris wallichiana

Vanaf € 3,00

Geschubde mannetjesvaren maakt onderdeel uit van het grote geslacht Dryopteris. Deze varen soort is half-wintergroen tot wintergroen en hierdoor een aanwinst voor uw tuin. Geschubde mannetjesvarens zijn mooi polvormend en woekeren niet. Deze soort mag dan ook niet ontbreken in een bos- en schaduwtuin.

Soorten Geschubde mannetjesvarens

Er zijn diverse cultivars onder de Geschubde mannetjesvarens met apart gevormd of gekleurd blad. Neem bijvoorbeeld de Dryopteris wallichiana. Een zeer mooie varen welke in het voorjaar een blikvanger is door het goudgroene blad dat prachtig afsteekt tegen het zwarte middennerf van deze plant. Deze varen heeft een opgaande groei en kan tot wel 100cm hoog worden. De mooie warme roze en bronzen scheuten van de Dryopteris erythrosora mogen zeker niet ontbreken in uw tuin. Het geveerde blad groeit opgaand en staat in een rozetvorm om de kern van de plant. Met zijn maximale hoogte van 70cm is deze Geschubde mannetjesvaren prima aan te planten als solitair maar komt ook goed tot zijn recht in groepen in uw border of als bodembedekker in uw bostuin. Wilt u een mooie frisgroene kleur in uw tuin kies dan voor de Dryopteris affinis ‘Cristata’. Ook deze varen soort heeft een opgaande groei en wordt tot wel 100cm hoog.  

Dryopteris aanplanten en verzorgen

Geschubde mannetjesvarens groeien het beste op beschaduwde plaatsen op matig droge tot vochtige voedselrijke grond. Daarnaast kan deze varen ook groeien op muren en rottend hout. Knip in het voorjaar het bruine blad weg, zodat de plant weer opnieuw kan uitlopen. Gebruik bij het aanplanten van de Geschubde mannetjesvarens Aanplantgrond en vermijd plekken in de volle zon.

Lees meer in onze Blog over Geschubde mannetjesvarens of kijk eens bij onze tuintips over varens