Geschubde mannetjesvaren

5 producten
Sorteer op
Dryopteris affinis 'Cristata'

Vanaf € 3,20

Dryopteris erythrosora

Vanaf € 2,80

Dryopteris filix-mas

Vanaf € 2,80

Dryopteris filix-mas 'Linearis Polydactyla'

Vanaf € 2,95

Dryopteris wallichiana
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

De Dryopteris, beter bekend als de Geschubde Mannetjesvaren, is een prachtige aanvulling op elke tuin. Zeker op schaduwrijke plekken waar andere planten moeite hebben om te floreren. Deze varenfamilie, die bekend staat om zijn diversiteit en schoonheid, biedt diverse soorten die elk hun unieke charme toevoegen aan uw tuinlandschap. Met zijn half-wintergroene tot wintergroene bladeren, biedt de Dryopteris het hele jaar door een groene aanblik.

Soorten Dryopteris

Tuinplant.nl heeft een uitgebreid assortiment van Dryopteris-soorten, waaronder:

  • Dryopteris affinis, ook bekend als de Gouden Schubvaren, die opvalt door zijn glanzende, donkergroene bladeren die tot wel 100 cm hoog kunnen worden.
  • Dryopteris erythrosora, of de Herfstvaren, beroemd om zijn prachtige roze tot bronzen nieuwe groei die overgaat in een diepgroene kleur.
  • Dryopteris filix-mas, de mannetjesvaren, een klassieke tuinvaren met een robuuste, opgaande groei.
  • Dryopteris wallichiana, onderscheidend door zijn opvallende zwarte middennerf en goudgroene bladeren in het voorjaar, die een spectaculaire aanblik bieden.

Elke Dryopteris-soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken en groeivereisten, maar allen hebben ze de gemeenschappelijke schoonheid die varens aan een tuin toevoegen.

Verzorgingstips voor Dryopteris

Dryopteris-varens zijn relatief onderhoudsarm, maar er zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze optimaal groeien:

  • Standplaats: kies een beschaduwde tot halfschaduwrijke plek in uw tuin. Dryopteris-varens gedijen niet goed in direct zonlicht.
  • Bodem: deze varens prefereren een vochtige, goed doorlatende en voedselrijke grond. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.
  • Water: hoewel Dryopteris-varens van vocht houden, is het belangrijk om te zorgen voor een goede drainage. Geef water aan de basis van de plant om het vochtgehalte gelijkmatig te houden.
  • Snoeien: verwijder in het voorjaar het oude, bruine blad om ruimte te maken voor nieuwe groei. Dit helpt ook om de plant gezond en vrij van ziekten te houden.

Plant- en snoeitips

Bij het planten van Dryopteris-varens is het belangrijk om de wortelkluit voorzichtig te behandelen en ervoor te zorgen dat de plant op de juiste diepte wordt geplaatst. Een laag mulch kan helpen om het vochtgehalte te behouden en de temperatuur rond de wortels te reguleren. Dryopteris-varens kunnen zowel als solitaire blikvangers als in groepen voor een weelderig effect worden geplant. 

Dryopteris kopen bij Tuinplant.nl!

Maak uw tuin uniek met de toevoeging van Dryopteris. Bij Tuinplant.nl vindt u alles voor een mooie tuin. Profiteer van onze unieke groeigarantie: mocht uw Dryopteris binnen drie maanden niet aangeslagen zijn, krijg u een nieuwe plant! Op zoek naar deskundig advies? Ons deskundige team is er om u te adviseren bij het ontwerp, de aanplant, aanleg en het onderhoud van uw tuin. Dankzij onze uitgebreide expertise en passie voor planten hebben we reeds vele klanten naar tevredenheid geholpen, wat blijkt uit onze gemiddelde beoordeling van 8,6. Benieuwd naar onze leveringsopties? Afhankelijk van uw bestelgrootte en -gewicht, leveren we binnen 2 tot 7 werkdagen. Ontdek ook ons inspirerende tuincentrum in Nunspeet. Samen creëren we een prachtige, groene tuinoase.