Geranium

Producten 1-24 van 60
Sorteer op
Bodembedekkende vaste planten

Vanaf € 19,95

Borderpakket 40-140 cm

Vanaf € 34,95

Vanaf € 39,95

Borderpakket blauwe/paarse vaste planten

Vanaf € 19,95

Borderpakket roze vaste planten

Vanaf € 19,95

Borderpakket witte vaste planten

Vanaf € 19,95

Geranium 'Ann Folkard'

Vanaf € 4,80

Geranium 'Anne Thomson'

Vanaf € 4,85

Geranium ´Azure Rush´

Vanaf € 6,80

Geranium 'Blue Blood'

Vanaf € 3,95

Geranium 'Chantilly'

Vanaf € 4,45

Geranium ´Dragon Heart´

Vanaf € 5,95

Geranium 'Dreamland'

Vanaf € 5,95

Geranium 'Dusky Crug'

Vanaf € 3,95

Geranium 'Johnson Blue'

Vanaf € 2,55

Geranium 'Midnight Reiter'
Uitverkocht

Vanaf € 5,80

Geranium 'Orion'

Vanaf € 2,90

Geranium 'Orkney Cherry'

Vanaf € 5,65

Geranium 'Patricia'

Vanaf € 5,65

Geranium 'Philippe Vapelle'

Vanaf € 2,60

Geranium 'Rozanne'®

Vanaf € 6,25

Geranium ‘Sirak’

Vanaf € 3,25

Geranium cantabrigiense 'Biokovo'

Vanaf € 2,55

Geranium cantabrigiense 'Cambridge'

Vanaf € 2,45

Maak kennis met de prachtige Geraniums, vooral bekend onder de naam ‘ooievaarsbek’. Deze winterharde schoonheden behoren tot de ooievaarsbekfamilie en zijn geliefd om hun diversiteit aan prachtige soorten. Een ooievaarsbek is een snelgroeiende vaste plant die uitbundige bloei vertoont, variërend van vroege voorjaarsbloei tot laat in de herfst en zelfs tot aan de eerste vorst.

Zo verzorg je de ooievaarsbek

Een ooievaarsbek gedijt in diverse grondsoorten en groeit snel, waardoor onkruid geen kans krijgt. Bovendien hebben slakken geen interesse in deze planten. Het onderhoud van Geraniums is enorm belangrijk, maar gelukkig eenvoudig uit te voeren. Bij vroegbloeiende soorten is het aan te raden na de bloei alle knoppen te verwijderen om een tweede bloei te stimuleren. Als deze plant te groot worden, kunnen ze probleemloos teruggesnoeid worden, waarna ze snel herstellen. De meeste soorten sterven af in het najaar, maar enkele wintergroene soorten, zoals de Geranium macrorrhizum, behouden hun blad.

Geranium soorten: Een kleurrijk spectakel

De wereld van Geraniums biedt een rijke variëteit aan keuzes. Elk type onderscheidt zich door unieke eigenschappen, zoals bladgrootte en geur. Sommige soorten, zoals de Geranium macrorrhizum of 'Spessart', hebben geurende bladeren wanneer ze gekneusd zijn. Andere variëteiten, zoals de kruipende Geranium renardii, verspreiden zich via wortelstokken. Deze bloemen floreren over het algemeen met enkele uren volle zon per dag en halfschaduw. Er is een passende soort voor elke tuinlocatie. Terwijl sommige soorten schaduw verdragen, gedijen de meeste in zonnige omstandigheden. 

Prachtige partners voor de ooievaarsbek

Geraniums zijn niet alleen adembenemend op zichzelf, maar ook uitstekende partners voor andere planten. Combineer ze met delicate bloemen zoals viooltjes voor een harmonieuze voorjaarsuitstraling. Voor een zomerse flair kunnen ze naast Lavendel en Salvia worden geplaatst. Hun flexibiliteit maakt ze perfect voor borders, rotstuinen en zelfs hangende manden. De mogelijkheden zijn eindeloos, en deze planten voegen steevast een vleugje verfijning toe aan elke tuinomgeving.

Geraniums kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Ooievaarsbek of een andere vaste plant? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!