Euphorbia

12 producten
Sorteer op
Blauwe/witte schaduw planten borderpakket

Vanaf

€ 29,95

Borderpakket rode vaste planten

Vanaf

€ 19,95

Euphorbia 'Red Wing'

Vanaf

€ 5,65

Euphorbia amygdaloides 'Purpurea'

Vanaf

€ 2,80

Euphorbia amygdaloides 'Robbiae'

Vanaf

€ 2,80

Euphorbia characias wulfenii

Vanaf

€ 3,35

Euphorbia martinii

Vanaf

€ 3,50

Euphorbia myrsinites

Vanaf

€ 2,40

Euphorbia polychroma

Vanaf

€ 3,25

Euphorbia polychroma 'Purpurea'

Vanaf

€ 3,35

Euphorbia seguieriana niciciana

Vanaf

€ 4,25

Vanaf

€ 19,95

Stap binnen in de betoverende wereld van Euphorbia, ook bekend als wolfsmelk. Deze opvallende vaste plant biedt het hele jaar door groen en onderscheidt zich door zijn unieke bladeren en prachtige bloemen. Bij Tuinplant.nl nemen we u graag mee op een ontdekkingsreis door deze fascinerende plantensoort, en laten we u kennismaken met de verscheidenheid aan Euphorbia soorten die uw tuin kunnen verrijken.

Euphorbia soorten

Binnen het uitgebreide aanbod van Euphorbia soorten zijn opmerkelijke verschillen te ontdekken. De kleinere variëteiten kunnen zich verspreiden in de tuin, terwijl grotere soorten vaak een compacte groei hebben en hoogten tot ongeveer 70 cm kunnen bereiken. Waarbij de Euphorbia characias 'Wulfenii' erboven uitsteekt met 120 cm. De afhangende bladeren zijn een elegante toevoeging aan de stengel. 

Wolfsmelk: tips voor groei en verzorging

De Euphorbia voelt zich thuis in humusrijke, kalkrijke en goed doorlatende grond, met een vleugje vochtigheid zonder extreme droogte. Van zonnige plekken tot halfschaduw, deze wintergroene planten gedijen in diverse omstandigheden. Jonge planten worden het best in het voorjaar geplant, met een onderlinge afstand van ongeveer 30 cm en 6 plantjes per vierkante meter.

Wolfsmelk snoeien

Voor de woekerende variëteiten is jaarlijks terugsnoeien van de wortels noodzakelijk om verspreiding te voorkomen. Gebruik een steekschop om strak rondom de plant in de grond te steken en verwijder de afgestoken wortels om hergroei te voorkomen. Verwijder uitgebloeide bloemschermen in de zomer. Een snoeibeurt in het voorjaar, ongeveer 20 cm boven de grond, bevordert gezonde groei en bloei. Snoei alleen de dorre en lelijke takken, gebruik handschoenen tijdens het snoeien.

Euphorbia plant in de juiste grond

Plant euphorbia in hoogwaardige aanplantgrond voor optimale resultaten. Ontdek de rijkdom en levendigheid van deze veelzijdige vaste plant, en geniet van de kleurrijke toevoeging die het aan jouw buitenruimte geeft. Overigens kunt u de wolfsmelk plant heel mooi combineren met andere planten! Kleine soorten vormen een mooie combinatie met Vrouwenmantel en Hosta's, terwijl de grotere variëteiten fraai combineren met Zonnehoed, Dropplant en Salvia planten.

Euphorbia kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige wolfsmelk? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!