Facebook Pixel

Euphorbia

Stap binnen in de betoverende wereld van Euphorbia, ook bekend als wolfsmelk. Deze opvallende vaste plant biedt het hele jaar door groen en onderscheidt zich door zijn unieke bladeren en prachtige bloemen. Bij Tuinplant.nl nemen we je graag mee op een ontdekkingsreis door deze fascinerende plantensoort, en laten we je kennismaken met de verscheidenheid aan Euphorbia soorten die jouw tuin kunnen verrijken.

Euphorbia soorten

Binnen het uitgebreide aanbod van euphorbia soorten zijn opmerkelijke verschillen te ontdekken. De kleinere variëteiten kunnen zich verspreiden in de tuin, terwijl grotere soorten vaak een compacte groei hebben en hoogten tot ongeveer 70 cm kunnen bereiken. Waarbij de Euphorbia characias 'Wulfenii' erboven uitsteekt met 120 cm. De afhangende bladeren zijn een elegante toevoeging aan de stengel. Het ene jaar pronken de stengels met groene of rode bladeren en het jaar daarop volgende de mooie bloemen.

Wolfsmelk: tips voor groei en verzorging

De Euphorbia voelt zich thuis in humusrijke, kalkrijke en goed doorlatende grond, met een vleugje vochtigheid zonder extreme droogte. Van zonnige plekken tot halfschaduw, deze wintergroene planten gedijen in diverse omstandigheden. Jonge planten worden het best in het voorjaar geplant, met een onderlinge afstand van ongeveer 30 cm en 6 plantjes per vierkante meter.

Wolfsmelk snoeien

Voor de woekerende variëteiten is jaarlijks terugsnoeien van de wortels noodzakelijk om verspreiding te voorkomen. Gebruik een steekschop om strak rondom de plant in de grond te steken en verwijder de afgestoken wortels om hergroei te voorkomen. Verwijder uitgebloeide bloemschermen in de zomer. Een winterse snoeibeurt, ongeveer 20 cm boven de grond, bevordert gezonde groei en bloei.

Euphorbia plant in de juiste grond

Plant euphorbia in hoogwaardige aanplantgrond voor optimale resultaten. Ontdek de rijkdom en levendigheid van deze veelzijdige vaste plant, en geniet van de kleurrijke toevoeging die het aan jouw buitenruimte geeft. Overigens kun je de wolfsmelk plant heel mooi combineren met andere planten! Kleine soorten vormen een mooie combinatie met Vrouwenmantel en Hosta's, terwijl de grotere variëteiten fraai combineren met Zonnehoed, Dropplant en Salvia planten.

Euphorbia kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om jouw tuin te laten bloeien met de prachtige wolfsmelk? Bij Tuinplant.nl zit je goed! Ontdek onze groeigarantie: als jouw plant na 3 maanden niet optimaal groeit, krijg je gewoon een nieuwe plant! En heb je behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor je klaar om je te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3500 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heb je je bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van jouw tuin een groen paradijs!

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Tuinplant groeigarantie

  Tuinplant
  Groeigarantie!

  Groeit een plant na 3 maanden niet goed?
  Neem contact op en ontvang een nieuwe.

  Meer informatie

  • +15.000 tuinplanten
  • Deskundig tuinadvies
  • Tuincentra in Nunspeet

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tuinplant.nl: niet zomaar een webshop

Met een online assortiment van meer dan 10.000 soorten tuinplanten, kunt u bij Tuinplant.nl altijd vinden wat u zoekt! Shop uw vaste planten, bomen, heesters, fruitplanten en haagplanten met de scherpste prijs-kwaliteit verhouding eenvoudig online. We bezorgen door heel Nederland en België. Onze levertijd is Pakket (pakket) 2-7 werkdagen of Transport(transport) 2-10 werkdagen.

Zelf uw bestelling afhalen kan ook bij de Tuinplantwinkel net buiten Nunspeet, vlakbij de  A28. De winkel heeft een geheel eigen & gevarieerd assortiment aan tuinplanten en bomen.

Tuinadvies? U kunt ook bij ons terecht voor een gratis beplantingsplan

Tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie

Aanplant & onderhoud

Aanplant & onderhoud

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie