Ereprijs

Producten 1-24 van 30
Sorteer op
Blauw, violet en witte zomerbloeiers

Vanaf € 34,95

Vanaf € 39,95

Borderpakket verschillende kleuren

Vanaf € 19,95

Veronica repens

Vanaf € 2,25

Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket

Vanaf € 24,95

Veronica 'Sunny Border Blue'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Veronica austriaca 'Knallblau'

Vanaf € 2,35

Veronica austriaca 'Royal Blue'

Vanaf € 2,20

Veronica austriaca 'Shirley Blue'

Vanaf € 2,45

Veronica gentianoides

Vanaf € 1,95

Veronica longifolia 'Alba'
Uitverkocht

Vanaf € 2,50

Veronica longifolia 'Blauriesin'
Uitverkocht

Vanaf € 2,55

Veronica longifolia ‘Pink Damask’
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Veronica longifolia 'Schneeriesin'

Vanaf € 2,55

Veronica peduncularis 'Georgia Blue'

Vanaf € 2,90

Veronica spicata 'Alba'

Vanaf € 2,25

Veronica spicata 'Blue'

Vanaf € 1,95

Veronica spicata 'Heidekind'

Vanaf € 2,90

Veronica spicata 'Icicle'

Vanaf € 2,90

Veronica spicata 'Romiley Purple'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Veronica spicata 'Rotfuchs'
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Veronica spicata 'Ulster Dwarf Blue'

Vanaf € 2,65

Veronicastrum virginicum 'Album'

Vanaf € 3,40

Veronicastrum virginicum 'Lavendelturm'

Vanaf € 3,95

De Ereprijs (Veronica) hoort bij de weegbreefamilie. Het is een vrolijke vaste plant die uw tuin opfleurt. Onder de Veronica-soorten zie je een duidelijk verschil, de Veronica spicata (Aar-ereprijs), en de Veronica longifolia (langbladige ereprijs).

Veronica spicata

De Aar-ereprijs is een warmteminnende, overblijvende vaste plant. Op zandige en of kalkrijke gronden groeit de plant het beste. Aar-ereprijs groeit met opgerichte, vertakte stengels. De intense blauwe bloemkleur is een sieraad voor iedere border. De bloemvorm is een kegelvormige, opgaande aar. De bloemen staan mooi verheven boven de pol met wilgachtige bladeren. Aar-ereprijs kan in een border voor meer contrast zorgen tussen andere verwante kleuren. De Aar-ereprijs soorten verschillen in hoogte van 60 cm tot 1,2 meter. Deze soorten bloeien in de maanden juli-augustus. De Aar-ereprijs wordt groter door zijn ondergrondse uitlopers. Dit in tegenstelling tot de langbladige ereprijs, die blijft meer in een polvorm.

Veronica longifolia 

De langbladige ereprijs heeft zijn bladeren tegenover elkaar of in kransen van 3 of 4 staan. De bladeren zijn eirond tot langwerpig en 4 tot 12 cm lang, spits en zijn scherp gezaagd. De 6 tot 8 mm grote bloemen van de langbladige ereprijs staan in dichte, aarvormige trossen met onderaan vaak 1 of 2 korte zijtakken. Ze zijn blauw of heel soms wit en trechtervormig. Deze ereprijs doet het het best op zonnige plaatsen op vochtige, matig voedselrijke, humeuze, neutrale tot zwak zure zandgrond.

Veronicastrum virginicum

Naast deze twee ondersoorten zijn er ook nog de opvallende Veronicastrum virginicum soorten. Deze soorten worden veel hoger 120-200 cm. Voor sommige is de Veronicastrum virginicum een echte topper met diverse prettige eigenschappen. De plant is sterk en kan manshoog worden, maar valt niet om. Deze ereprijs is verkrijgbaar in de kleuren wit via zachtroze tot violet. De bloei van deze ereprijs is van juli-september. Deze ereprijs houd van een vochtige standplaats bij bijvoorbeeld een vijver, moeras of sloot. Snoei de plant nadat hij is afgestorven helemaal terug. Dan komt de plant weer terug in het voorjaar. Gebruik bij het planten van al deze soorten tuinplantengrond voor een goede start.