Duizendknoop

21 producten
Sorteer op
Borderpakket 20-100 cm

Vanaf

€ 29,95

Borderpakket rode vaste planten

Vanaf

€ 19,95

Borderpakket roze vaste planten

Vanaf

€ 19,95

Persicaria amplexicaulis ’J.S. Caliente’

Vanaf

€ 4,95

Persicaria affinis

Vanaf

€ 2,55

Persicaria affinis 'Darjeeling Red'

Vanaf

€ 2,50

Persicaria affinis 'Donald Lowndes'

Vanaf

€ 3,25

Persicaria affinis 'Kabouter'

Vanaf

€ 2,55

Persicaria affinis 'Superba'

Vanaf

€ 2,50

Persicaria amplexicaulis

Vanaf

€ 3,95

Persicaria amplexicaulis 'Alba'

Vanaf

€ 4,80

Persicaria amplexicaulis ‘Blackfield’

Vanaf

€ 5,80

Persicaria amplexicaulis ‘Fat Domino’

Vanaf

€ 5,80

Persicaria amplexicaulis 'J.S Delgado Macho'

Vanaf

€ 5,80

Persicaria amplexicaulis 'Lisan'

Vanaf

€ 4,80

Persicaria amplexicaulis 'Orange Field'

Vanaf

€ 5,80

Persicaria amplexicaulis 'Pink Elephant'

Vanaf

€ 5,80

Persicaria amplexicaulis 'Rosea'

Vanaf

€ 4,80

Persicaria amplexicaulis 'Speciosa' (Fire Tail)

Vanaf

€ 4,80

Persicaria bistorta

Vanaf

€ 3,25

Persicaria bistorta 'Superba'

Vanaf

€ 3,40

De duizendknoop, ook bekend als Persicaria, is een plant die zeker de aandacht verdient in uw tuin. Deze sterke en veelzijdige vaste plant heeft veel te bieden, zowel in termen van uiterlijk als gemakkelijke verzorging.

Zo groeien de prachtige duizendknoop planten

Duizendknoop staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk. De plant produceert opvallende bloemen die variëren van zachtroze tot dieprood, afhankelijk van de soort. Deze bloemen vormen prachtige pluimen die hoog boven het bladerdak uitsteken. Het blad van duizendknoop heeft een frisse, groene kleur.

Groeicondities Persicaria

Duizendknoop gedijt goed in vochtige grond en is bestand tegen zowel zon als halfschaduw. Dit maakt het een geweldige keuze voor diverse tuinomstandigheden. Het is een plant die zich snel aanpast en zich verspreidt, waardoor het een uitstekende bodembedekker is.

Duizendknoop heeft 2 seizoenen bloeitijd

De bloeitijd van duizendknoop varieert afhankelijk van de soort, maar over het algemeen kunt u van de zomer tot de herfst genieten van hun prachtige bloemen. Wat deze plant echt speciaal maakt, is de duur van de bloei. Bloemen blijven vaak lang in goede conditie, waardoor uw tuin gedurende lange periodes levendig blijft.

Weinig onderhoud vereist bij de duizendknoop

Duizendknoop is een van die planten die weinig onderhoud vereisen. Het enige wat u hoeft te doen, is de plant af en toe inkorten om te voorkomen dat deze te invasief wordt. Duizendknoop vereist dus weinig snoei, maar het terugsnoeien van de plant in het voorjaar is wel van belang. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes.

Een veelzijdige plant

De veelzijdigheid van duizendknoop maakt het ideaal voor diverse tuinontwerpen. Plant het als bodembedekker onder bomen en struiken, in borders of zelfs in potten op uw terras. Of kies voor de hogere variant achter in de border in combinatie met andere vaste planten. De mooie bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle aanvulling is voor biodiversiteit in uw tuin.

Duizendknoop kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtige duizendknoop? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!