Duizendblad

13 producten
Sorteer op
Achillea 'Coronation Gold'

Vanaf € 2,90

Achillea 'Feuerland'

Vanaf € 2,65

Achillea 'Taygetea'

Vanaf € 2,95

Achillea 'Walther Funcke'

Vanaf € 2,55

Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'

Vanaf € 1,90

Achillea hybride 'Moonshine'

Vanaf € 2,90

Achillea millefolium

Vanaf € 1,90

Achillea millefolium 'Cherry Queen'

Vanaf € 1,90

Achillea millefolium 'Lilac Beauty'

Vanaf € 2,40

Achillea millefolium 'Paprika'

Vanaf € 2,65

Achillea millefolium 'Terracotta'

Vanaf € 2,45

Achillea ptarmica 'The Pearl'

Vanaf € 1,90

Achillea tomentosa

Vanaf € 1,90

Achillea is een sterke vaste plant op stevige stengels, die in hoogte kan variëren van 35 cm tot wel 120cm. De plant bloeit met mooie platte bloemschermen en is in diverse verschillende kleuren te verkrijgen. Duizendblad heeft zijn naam te danken aan het sterk gevederde blad dat vaak heerlijk kruidig ruikt. Achillea laat zich prima combineren met grassoorten en verdient absoluut een plek in uw zomer- en nazomerborder. De bloemen zijn lang kleurvast en kunnen goed worden gebruikt als droog- of snijbloem. Duizendblad is vaak kortlevend maar zaait zich wel makkelijk uit en vermeerdert zich ook vaak ondergronds. De bloemen van Duizendblad trekken veel bijen en vlinders aan.

Soorten Duizendblad

Achillea is verkrijgbaar in prachtige tinten. Neem bijvoorbeeld de Achillea millefolium ‘Terracotta’ die bloeit in een, zoals de naam al vermoedt, prachtige terracotta kleur. De plant bloeit in de maanden juni tot augustus en wordt tot 100cm hoog. De Achillea ‘Feuerland’ heeft een helder warme rood- oranje kleur en kan met zijn 80cm worden toegepast in iedere border.

Groei & bloei

Door de uitgebloeide bloemen direct te verwijderen stimuleert u doorbloeien en kan Duizendblad tot wel in september nieuwe bloemen aanmaken. Achilea staat graag op een zonnige plek in een goede waterdoorlatende bodem.