Delphinium

20 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Blauw, violet en witte zomerbloeiers

Vanaf € 34,95

Blauw/groengele zomerbloeiers

Vanaf € 39,95

Borderpakket blauwe/paarse vaste planten

Vanaf € 19,95

Delphinium 'Pacific Blue'

Vanaf € 2,20

Delphinium 'Pacific White'

Vanaf € 2,20

Delphinium ajacis Gemengd

Vanaf € 2,72

Delphinium belladonna 'Bellamosum'

Vanaf € 2,35

Delphinium belladonna 'Casa Blanca'

Vanaf € 2,05

Delphinium belladonna 'Cliveden Beauty'

Vanaf € 2,05

Delphinium belladonna 'Völkerfrieden'

Vanaf € 3,75

Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly'

Vanaf € 2,55

Delphinium Pacific Gemengd

Vanaf € 3,60

Delphinium pacific giant 'Astolat'

Vanaf € 2,20

Delphinium pacific giant 'Black Knight'

Vanaf € 2,20

Delphinium pacific giant 'Blue Bird'

Vanaf € 2,20

Delphinium pacific giant 'Camelliard'

Vanaf € 2,55

Delphinium pacific giant 'Galahad'

Vanaf € 2,20

Delphinium pacific giant 'Guinevere'

Vanaf € 2,20

Delphinium pacific giant 'King Arthur'

Vanaf € 2,20

Delphinium pacific giant 'Summer Skies'

Vanaf € 2,20

De Delphinium draagt de Nederlandse naam Ridderspoor. Kwekers hebben in de loop van de jaren vele bijzondere soorten weten te ontwikkelen. De verschillende soorten Delphinium trekken een overvloed van bijen, vlinders en andere insekten aan.

Soorten ridderspoor

Het bijzondere aan de delphinium is dat er echt blauwe soorten bestaan, zoals de Delphinium grandiflorum ‘Bleu Butterfly’, Delphinium belladonna ’Bellamosum’ en de Delphinium ‘Pacific Bleu’. Een echte blauwe bloem is in weinig soorten beplanting terug te vinden. Naast deze blauwe soorten zijn er ook andere kleuren zoals de witte Delphinium pacific giant ‘Galahad’, een mooie paarse is Delphinium pacific giant ‘King Arthur’ en een mooie rose is Delphinium pacific giant ‘Astolat’. De verschillende soorten variëren ook enorm in hoogte. Zo word de Delphinium grandiflorum ‘Bleu Butterfly’ maar 50 cm hoog terwijl de Delphinium pacific giant ‘Black Knight’ wel kan doorgroeien tot meer dan 150 cm hoog. 

Groei & bloei

Om de Delphinium goed in groei en bloei te houden is het belangrijk om te zorgen dat deze vaste plant in een voedingrijke vochtige, maar niet te natte bodem staat. Snoei na de eerste bloei de plant terug en geef nog een keer extra siertuinmest om de plant nog een keer in de groei en bloei te krijgen tot laat in het jaar. Hou bij de bloei van deze planten de bloemen goed in de gaten. Deze kunnen namelijk zo groot worden dat er een kans bestaat dat ze breken. Zorg daarom op tijd voor voldoende ondersteuning. Mochten er toch bloemen gebroken zijn gooi deze dan niet weg, ze staan ook prachtig binnen op een vaas.

Delphinium planten

Bij het planten van de Delphinium is het belangrijk om de grond goed los te maken en te verrijken met tuinplantengrond. De bodem houdt dan de siertuinmest goed vast, die direct na het planten boven op de bodem gestrooid kan worden. Zo kan de Delphinium zich goed ontwikkelen.