Campanula

Producten 1-24 van 26
Sorteer op
Blauw, violet en witte zomerbloeiers

Vanaf € 34,95

Vanaf € 39,95

Borderpakket 40-140 cm

Vanaf € 34,95

Borderpakket blauwe/paarse vaste planten

Vanaf € 19,95

Campanula carpatica

Vanaf € 1,90

Campanula carpatica 'Alba'

Vanaf € 1,90

Campanula carpatica 'Blaue Clips'

Vanaf € 1,85

Campanula carpatica 'Weisse Clips'

Vanaf € 1,85

Campanula garganica

Vanaf € 1,90

Campanula glomerata

Vanaf € 1,90

Campanula glomerata 'Acaulis'

Vanaf € 1,95

Campanula glomerata 'Alba'

Vanaf € 1,95

Campanula glomerata 'Schneekrone'

Vanaf € 2,25

Campanula glomerata 'Speciosa'

Vanaf € 1,90

Campanula lactiflora 'Alba'

Vanaf € 2,45

Campanula lactiflora 'Loddon Anna'

Vanaf € 2,85

Campanula lactiflora 'Prichard's Variety'
Uitverkocht

Vanaf € 2,55

Campanula latifolia macrantha
Uitverkocht

Vanaf € 1,95

Campanula persicifolia 'Alba'

Vanaf € 1,85

Campanula persicifolia 'Coerulea'

Vanaf € 1,95

Campanula portenschlagiana

Vanaf € 2,20

Campanula poscharskyana

Vanaf € 1,85

Campanula poscharskyana 'E.H. Frost'

Vanaf € 2,90

Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety'

Vanaf € 2,40

Welkom in de wereld van Campanula, beter bekend als de klokjesbloem. Deze prachtige bloemen vormen een harmonieus spektakel in elke tuin, en Tuinplant.nl staat klaar om u mee te nemen op een reis door deze betoverende bloementuin. Of u nu meer wil weten over verschillende Campanula soorten, op zoek bent naar de perfecte vaste plant, of simpelweg verliefd bent geworden op het idee van deze bloemen in uw tuin, wij hebben alle antwoorden voor u!

Zo bloeit de klokjesbloem

De mooie klokjesbloem groeit met tere klokvormige bloemen op slanke stelen. Deze charmante bloemen dansen speels in de wind, variërend van de subtiele pracht van Campanula portenschlagiana tot de majestueuze hoogte van Campanula persicifolia. Hun naam, afgeleid van "Campana" in het Latijn, weerspiegelt treffend de vorm van hun bloemen. Van het vroege voorjaar tot de zomer verspreiden ze hun elegante schoonheid. Hun levendige kleuren en elegante houding trekken niet alleen de aandacht, maar verwelkomen ook bestuivende insecten, en voegen een poëtische, betoverende aanraking toe aan elke tuin. De Campanula is te combineren met verschillende andere vaste planten

Campanula soorten

De wereld van Campanula is gevuld met diversiteit en charme. Er is een variant voor elke voorkeur en elke tuin!

Lage Campanula soorten

- Campanula poscharskyana: Dit is een zeer lage plant die ongeveer 15 tot 50 cm hoog wordt. Het is een snel groeiende, wintergroene bodembedekker. Het plantje kan in een seizoen een dichte mooie mat vol bloemen vormen. De plant doet het ook heel goed onder beplanting in plantenbakken of tegen de muur. Van begin juni tot eind september produceert deze bloem violetblauwe of witte stervorminge bloemen.

- Campanula portenschlagiana: Deze bloem heeft dezelfde groeiwijze als de poscharskyana en is ook groenblijvend.

- Campanula garganica: Deze bloem is ook een mooie vaste plant. Hij groeit meer polvormend en draagt lichtblauwe bloemen. Hij zal zich minder snel uitbreiden dan de vorige planten.

Hoge Campanula soorten

- Campanula persicifolia: Deze bloem draagt in de zomer knikkende, klokvormige paarsachtige of witte bloemen en heeft mooie groene bladeren. Deze bloem wordt 70 tot 90 cm hoog.

- Campanula lactiflora: Deze bloem produceert rechte, lange aren die bezet zijn met lilablauwe of witte bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken tussen de 80 en 120 cm.

Verzorging klokjesbloem

De Campanula persicifolia en lactiflora zijn niet wintergroen. Deze twee soorten sterven in de herfst af en vragen dus ook een andere verzorging dan de laagblijvende soorten. Haal tijdens de bloei de verwelkte bloemen eruit om een tweede bloei te stimuleren. Snoei de uitgebloeide stengels aan in het voorjaar tot net boven de grond af. 

Zo snoei je de Campanula

Voor de soorten poscharskyana en portenschlagiana is eind augustus een goeie tijd om ze onder handen te nemen, want dan zijn ze meestal wel uitgebloeid. Trek met de hand na de bloei de uitgebloeide bloemen uit de plant. Of knip de bloemen weg met een gewone kleine snoeischaar. Na zo’n knipbeurt volgt vaak nog een kleine, tweede bloei tot in het najaar. Snoei bij de lage polvormige soorten, zoals garganica, na de bloei in juli de uitgebloeide stengels eruit. Plant de Campanula in goede tuinplantengrond. 

Campanula kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige klokjesbloem? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!