Brunnera

5 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Brunnera macrophylla

Vanaf € 2,90

Brunnera macrophylla 'Jack Frost'®

Vanaf € 6,50

Brunnera macrophylla ‘Looking Glass’

Vanaf € 6,80

Brunnera macrophylla 'Sea Heart'

Vanaf € 6,80

Brunnera macrophylla 'Silver Heart'

Vanaf € 6,80

Brunnera ofwel het Kaukasisch vergeet-mij-nietje wordt vaak toegepast als bodembedekker en door zijn prachtige hartvormige blad, als bladplant. Een aantal soorten van het Kaukasisch vergeet-mij-nietje hebben namelijk zeer decoratief gekleurd, groot blad. De verhouding tussen de bloem en het blad is bijzonder daar de miniscule bloempjes, welke in kleine pluimpjes bloeien, afsteken tegen het grote blad. De plant bloeit al vroeg in april met prachtige helder blauwe bloemetjes welke goed combineren met diverse knolgewassen zoals narcissen en tulpen. Soms verrast de plant u met een tweede bloei in de nazomer.

Soorten Brunnera

Het Kaukasisch vergeet-mij-nietje is verkrijgbaar in diverse soorten waarin het verschil voornamelijk zit in de bladkleur van de plant. De Brunnera macrophylla ‘Sea Heart’ bijvoorbeeld heeft mooie grijze bladeren met groene nerven en een omzoomde groene rand. Het blad heeft een dikke, stevige structuur en blijft gaaf tot het einde van het seizoen. Zelfs volle zon wordt door deze plant verdragen. Van de Brunnera macrophylla ‘Looking Glass’ kleurt het blad groengrijs in het voorjaar naar steeds meer zilvergrijs naar het einde van het seizoen. Deze plant bloeit met veel lichtblauwe bloempjes in het vroege voorjaar en wordt ongeveer 35cm hoog. De Brunnera macrophylla 'Betty Bowring' bloeit met witte bloempjes.

Brunnera verzorgen en aanplanten

Het Kaukasisch vergeet-mij-nietje is een bijzonder sterke plant, winterhard en ongevoelig voor wind. Wel staan ze graag in vochtige grond en worden daarom vaak in de buurt van vijvers aangeplant. Staan ze op een plek in de zon dan is het verstandig ze regelmatig van water te voorzien in periode van droogte. Als je na de bloei de bloemen wegknipt vergroot je de kans op een tweede bloei. Plant het Kaukasisch vergeet-mij-nietje aan met Aanplantgrond en bemest twee keer per jaar met Organische Mestkorrel.

Lees meer in onze blog over Brunnera of kijk eens bij onze tuintips over vaste planten