Brunnera

5 producten
Sorteer op
Brunnera macrophylla

Vanaf € 2,90

Brunnera macrophylla 'Jack Frost'®

Vanaf € 5,95

Brunnera macrophylla ‘Looking Glass’

Vanaf € 6,80

Brunnera macrophylla 'Sea Heart'
Uitverkocht

Vanaf € 6,80

Brunnera macrophylla 'Silver Heart'

Vanaf € 6,80

De Brunnera, ook wel bekend als het Kaukasisch vergeet-mij-nietje, is een charmante vaste plant die een sprookjesachtige sfeer toevoegt aan de tuin. Met zijn delicate bloemen die sterk lijken op die van het traditionele vergeet-mij-nietje, biedt de Brunnera een prachtige aanblik. Vooral in schaduwrijke tuinplekken. Deze plant is afkomstig uit de Kaukasus en staat bekend om zijn gemakkelijke verzorging en de aantrekkelijke, vaak hartvormige bladeren die in sommige variëteiten een opvallend zilveren patroon vertonen.

Soorten Brunnera bij Tuinplant.nl

Tuinplant.nl biedt verschillende Brunnera-soorten, elk met unieke eigenschappen:

  • Brunnera macrophylla: de klassieke soort met groene bladeren en helderblauwe bloemen.
  • Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’: misschien wel de meest populaire variëteit, beroemd om zijn zilveren bladeren met een fijn groen aderpatroon en lichtblauwe bloemen.
  • Brunnera macrophylla ‘Looking Glass’: kenmerkend door bijna volledig zilveren bladeren, wat een schitterend effect geeft in schaduwrijke gebieden.
  • Brunnera macrophylla ‘Sea Heart’: opvallend vanwege de robuuste, hartvormige bladeren met een unieke textuur en een mix van groene en zilveren tinten.
  • Brunnera macrophylla ‘Silver Heart’: vergelijkbaar met ‘Sea Heart’, maar met nog meer zilver in de bladeren, wat zorgt voor een heldere uitstraling.

Verzorgingstips voor Brunnera

De Brunnera planten is relatief eenvoudig en ze zijn bijzonder geschikt voor schaduwrijke delen van de tuin. Hoe verzorgt u de Brunnera?

  • Locatie: kies een plek in de halfschaduw tot volle schaduw. Brunnera houdt van een koelere omgeving en de bladeren kunnen verbranden in direct zonlicht.
  • Bodem: zorg voor een goed doorlatende, humusrijke grond. Brunnera verdraagt geen droge of extreem natte grond.
  • Water: geef regelmatig water om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes.
  • Voeding: een jaarlijkse toediening van organische mest in het vroege voorjaar ondersteunt de groei en bloei.
  • Snoeien: verwijder uitgebloeide bloemstengels om de plant netjes te houden. Het is niet nodig om het blad te snoeien, tenzij je beschadigde of dode bladeren wilt verwijderen.

Plant- en snoeitips

Het planten van Brunnera biedt een unieke kans om schaduwrijke hoeken van de tuin te verlevendigen. Deze planten zijn ideaal als onderbeplanting onder hoge struiken of bomen, of als deel van een schaduwrijke border. Brunnera kan ook succesvol worden gecombineerd met andere schaduwminnende planten zoals varens, Hosta’s en Helleborus voor een gelaagd effect.

Bij het planten, zorg ervoor dat de Brunnera op de juiste diepte wordt geplaatst - de bovenkant van de kluit moet gelijk zijn met het grondoppervlak. Geef na het planten goed water en blijf dit regelmatig doen, totdat de plant goed is gevestigd. Voor meer tips bekijkt u onze tuintips voor vaste planten.

Brunnera kopen bij Tuinplant.nl!

Bent u klaar om uw tuin te verrijken met de Brunnera? Bestel hem via Tuinplant.nl. Profiteer van onze unieke groeigarantie: mocht uw Brunnera binnen drie maanden niet aangeslagen zijn, krijg u een nieuwe plant! Op zoek naar deskundig advies? Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het ontwerpen, planten, realiseren en verzorgen van uw tuin. Dankzij onze uitgebreide expertise en passie voor tuinieren hebben we reeds een groot aantal klanten naar tevredenheid geholpen, wat gereflecteerd wordt in onze gemiddelde beoordeling van een 8,6. Benieuwd naar onze bezorgmogelijkheden en de levertijd? Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht van uw bestelling, heeft u uw aankoop doorgaans binnen 10 werkdagen in huis. Kom ook eens langs in ons inspirerende tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een prachtig groen paradijs.