Aster

Producten 1-24 van 41
Sorteer op
Aster 'Bahamas'

Vanaf € 2,90

Aster 'Samoa'

Vanaf € 2,90

Aster 'Twilight'

Vanaf € 2,95

Aster ageratoides 'Ezo Murazaki'
Uitverkocht

Vanaf € 2,80

Aster ageratoides 'Stardust'

Vanaf € 2,65

Aster ageratoides 'Starshine'

Vanaf € 2,95

Aster alpinus ´Happy End´

Vanaf € 1,95

Aster amellus 'king george'
Uitverkocht

Vanaf € 3,20

Aster amellus ´Rudolf Goethe´

Vanaf € 2,45

Aster Boeket Gemengd

Vanaf € 3,60

Aster cordifolius 'Ideal'

Vanaf € 2,95

Aster cordifolius 'Little Carlow'
Uitverkocht

Vanaf € 3,40

Aster divaricatus

Vanaf € 2,45

Aster divaricatus 'Beth Chatto'

Vanaf € 2,65

Aster dumosus 'Jenny'

Vanaf € 1,85

Aster dumosus 'Lady in Blue'

Vanaf € 2,40

Aster dumosus 'Peter Pan'

Vanaf € 2,40

Aster dumosus 'Prof. Anton Kippenberg'

Vanaf € 1,85

Aster dumosus 'Schneekissen'

Vanaf € 2,55

Aster frikartii 'Mönch'
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Aster frikartii 'Wunder von Stäfa'

Vanaf € 3,60

Aster Kleurentapijt Gemengd

Vanaf € 3,60

Aster lateriflorus 'Horizontalis'

Vanaf € 2,65

Aster lateriflorus 'Prince'

Vanaf € 2,90

De Aster, de veelzijdige ster van de tuin, laat zijn vrolijke bloemenpracht stralen in twee verschillende seizoenen: zomer en herfst. Met hun betoverende verschijning voegen Asters een speelse en levendige sfeer toe aan elke buitenruimte. Of u nu een herfstaster wilt kopen of nieuwsgierig bent naar het verzorgen van deze bloemen, Tuinplant.nl heeft alle antwoorden voor u.

Bloeitijd herfstaster vs. zomeraster

De vrolijke Aster is te verdelen in een zomer- en herfstvariant. De zomeraster bloeit ongeveer vanaf juni tot en met september en de herfstaster vanaf eind zomer tot laat in november. Deze mooie bloem staat bekend om zijn stervormige uitbundige bloei. Ook is dit een van de langst bloeiende vaste planten. De bloemkleur varieert van wit, roze, lila tot dieprood en paars, en het bloemhart is meestal geel. Het geslacht bevat inmiddels al meer dan 250 soorten, voornamelijk kruidachtige, overblijvende vaste planten en behoort tot de familie van de composiet-achtigen (Asteraceae).

Zo bloeit de Aster bloem

De meeste Asters zijn recht opgaande of staande planten, met lange, smalle tot groene bladeren. De bloem komt in de top van de plant en is samengesteld uit kleine tot middelgrote bloempjes in allerlei kleuren. Na de bloei komen er kleine zaadkopjes bovenop de plant te staan. Het zijn goede planten om bijen, hommels en vlinders in de tuin te lokken. Veel van deze soorten bloeien nog als bijna alles al is uitgebloeid in uw tuin. Dit maakt dus dat de Aster een mooie aanwinst is.

Combineer de Aster met andere planten

Asters zijn niet alleen blikvangers op zichzelf, maar ze kunnen ook prachtig samengaan met andere planten. Combineer de stijlvolle schoonheid van deze bloem met de sierlijke bewegingen van siergrassen voor een harmonieus contrast. De zachte pasteltinten van asters kunnen naadloos mengen met bloeiende planten zoals chrysanten en sedums, waardoor een levendig schilderij ontstaat dat de tuin gedurende meerdere seizoenen siert. Experimenteer met verschillende kleurcombinaties en texturen om een tuinlandschap te creëren dat uw persoonlijkheid en smaak weerspiegelt.

Zo verzorg je de Aster

Na de bloei kunt u de bloem terugsnoeien tot ongeveer 10 cm van de grond. Haal de rest pas weg in het vroege voorjaar na de vorst. Asters houden van een standplaats in volle zon tot halfschaduw en een goed doorlatende bodem die wel voldoende vochtig blijft tijdens het groeiseizoen. Plaats de Aster niet te nat want dan ontstaat er snel meeldauw in de plant. Elk najaar de plant opnieuw steken houdt haar in conditie. Elke vier jaar moet de herfstaster worden opgegraven en gescheurd. Dit scheuren en herplanten zorgt er voor dat de bloem zijn oorspronkelijke kleur behoudt en niet ‘verkleurt’. Plant de vaste planten in goede potgrond.

Tips voor het voorkomen van meeldauw bij de Aster

Meeldauw, een veelvoorkomende schimmelziekte die zich manifesteert als een poederachtige substantie op de bladeren, kan een uitdaging zijn voor bloemeigenaren. Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt ondernemen om meeldauw op afstand te houden. Zorg voor voldoende ruimte tussen je Asters en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen, wat de groei van schimmel kan helpen voorkomen. Houd ook de omgeving schoon door dode bladeren en plantendelen regelmatig te verwijderen. Door deze simpele stappen te volgen, kunt u genieten van de bloeiende pracht van Asters zonder u zorgen te maken over ongewenste gasten.

Aster kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Aster? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!