Allium

23 producten
Sorteer op
Allium 'Gladiator His Excellence'

Vanaf

€ 7,50

Allium 'millenium'

Vanaf

€ 3,95

Allium aflatunense 'Purple Sensation'

Vanaf

€ 2,35

Allium aflatunense 'Purple Sensation'

Vanaf

€ 7,50

Allium Albopilosum Christophii

Vanaf

€ 7,50

Allium Atropurpureum

Vanaf

€ 7,50

Allium Caeruleum Azureum

Vanaf

€ 7,50

Allium Gladiator

Vanaf

€ 7,50

Allium Gracefull

Vanaf

€ 7,50

Allium Mix

Vanaf

€ 7,50

Allium Moly

Vanaf

€ 7,50

Allium Mount Everest

Vanaf

€ 7,50

Allium Nigrum Multibubosum

Vanaf

€ 7,50

Allium Oreophilum

Vanaf

€ 7,50

Allium Schoenoprasum

Vanaf

€ 1,90

Allium Schubertii

Vanaf

€ 7,50

Allium Siculum Bulgaricum

Vanaf

€ 7,50

Allium Sphaerocephalon

Vanaf

€ 7,50

Allium ursinum

Vanaf

€ 2,75

Chinese/ Knoflook Bieslook

Vanaf

€ 3,16

Bieslook Prager

Vanaf

€ 3,16

Blauw/groengele zomerbloeiers

Vanaf

€ 39,95

Borderpakket kruidenplanten

Vanaf

€ 19,95

De Allium, een veelzijdige familie van sieruien, voegt een bijzondere touch toe aan elke tuin. Alliums bieden uitgebreide mogelijkheden. Van een opvallende solitaire plant tot groepen planten voor een kleurrijke border.

Soorten sieruien

Allium ‘Millenium’

Een bescheiden, maar prachtige Allium die van juni tot augustus bloeit. De roze bolletjes op ongeveer 40 cm hoge steeltjes voegen een vleugje kleur toe aan de tuin. Wat deze allium extra speciaal maakt, is dat het loof eetbaar is en vaak wordt gebruikt in culinaire gerechten.

Allium ‘Gladiator’

Voor wie op zoek is naar grootsheid is de Gladiator een uitstekende keuze. Met gigantische paarse bloembollen op stelen van wel 120 cm hoog, trekt deze sierui zeker de aandacht in de tuin.

Allium ursinum

Een opvallende witbloeiende variant die bloeit van april tot en met juni. Deze Allium voegt een vleugje elegantie toe aan de tuin.

Overige soorten

Naast bovenstaande soorten, hebben we nog vele andere soorten alliums in ons assortiment, waaronder:

  • Allium aflatunese: een prachtige variëteit met sierlijke bloemen.
  • Sierlook: een decoratieve toevoeging aan elke tuin.
  • Bieslook: een eetbare allium.
  • Daslook: met opvallende bladeren en bloemen.
  • Knoflook bieslook: voor wie houdt van een subtiele knoflooksmaak.

Seizoenen met Alliums

Alliums zijn niet alleen prachtig, maar ook goed te combineren met andere planten in de tuin. Na de bloei begint het loof af te sterven, wat een natuurlijk proces is. Het is belangrijk om het afgestorven loof te verwijderen wanneer het helemaal verdord is. In het nieuwe seizoen zullen de uien opnieuw uitlopen en hun bloemen weer laten zien. Tijdens het afsterven zullen de bollen zich splitsen, waardoor degenen die geschikt zijn, zich vermeerderen in de tuin.

Allium (her)planten

Om ervoor te zorgen dat je Alliums blijven gedijen, is het aan te raden om ze eens in de 3 à 4 jaar op te rooien, bij voorkeur in het najaar. Plant alleen de grote bollen terug, omdat de kleinere bollen waarschijnlijk geen bloemen zullen produceren. Plaats de bollen wat ruimer uit elkaar voor een optimale groei. Alliums gedijen goed in losse, vochtige en goed doorlatende grond, bij voorkeur in een zonnige omgeving. Om de grondstructuur te verbeteren, kan het nuttig zijn bij het planten wat aanplantgrond toe te voegen.

Verzorgingstips voor alliums

Om optimaal van uw alliums te genieten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Zorg voor een zonnige standplaats en plant ze in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei. Verwijder afgestorven loof en dode bloemhoofdjes om de energie van de plant naar nieuwe groei te leiden. Door regelmatig te controleren op plagen en ziekten, blijven uw alliums vitaal en mooi.

Alliums kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met de prachtige Alliums? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!