Akelei

19 producten
Sorteer op
Akelei gemengd
Uitverkocht

Vanaf € 6,99

Aquilegia 'Biedermeier Mixed'
Uitverkocht

Vanaf € 1,85

Aquilegia 'Crimson Star'
Uitverkocht

Vanaf € 2,35

Aquilegia 'Silver Queen'
Uitverkocht

Vanaf € 2,55

Aquilegia alpina

Vanaf € 1,85

Aquilegia caer. 'Mc Kana Giants'

Vanaf € 2,55

Aquilegia caerulea
Uitverkocht

Vanaf € 2,45

Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen'

Vanaf € 2,55

Aquilegia flabellata 'Ministar'

Vanaf € 2,74

Aquilegia vulgaris
Uitverkocht

Vanaf € 2,20

Aquilegia vulgaris 'Black Barlow'

Vanaf € 2,25

Aquilegia vulgaris 'Blue Barlow'

Vanaf € 2,25

Aquilegia vulgaris 'Clementine Rose'
Uitverkocht

Vanaf € 2,80

Aquilegia vulgaris 'Heidi'
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Aquilegia vulgaris 'Nora Barlow'

Vanaf € 2,25

Aquilegia vulgaris 'Ruby Port'

Vanaf € 2,25

Aquilegia vulgaris 'White Barlow'
Uitverkocht

Vanaf € 2,75

Aquilegia vulgaris ‘Winky Rose'

Vanaf € 2,75

Aquilegia vulgaris ‘Winky White'

Vanaf € 2,75

De Akelei is een veelzijdige en charmante plant. Met name in tuinen die zijn aangelegd in de Engelse stijl, komt deze plant goed tot zijn recht. De planten zijn niet alleen geliefd vanwege hun sierlijke bloemen, maar ook om hun vermogen om zichzelf uit te zaaien en op de meest onverwachte plaatsen weer op te duiken. Akeleien zijn makkelijke tuinplanten die bijzonder geschikt zijn voor beplanting langs bosranden. Bovendien is de Akelei een uitstekende snijbloem.

Soorten van de Akelei

Bij Tuinplant vindt u een uitgebreide selectie van Akelei soorten. Elk hebben ze unieke kenmerken. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de prachtige Akelei variëteiten die wij aanbieden:

  • De Aquilegia vulgaris ‘Black Barlow’ valt op door zijn prachtige donkerpaarse bloemen. Deze soort bloeit van mei tot en met juli en kan een hoogte bereiken van ongeveer 70 cm.
  • Voor liefhebbers van roze is er de Aquilegia ‘Clementine Rose’.
  • De Aquilegia vulgaris ‘Ruby Port’ maakt indruk met de diep donkerrode bloemen met een geel hart. Deze plant bloeit tijdens de maanden mei en juni.
  • Als u een divers kleurenpalet in uw tuin wenst, is de Aquilegia ‘Mc Kana Giants’ een uitstekende keuze, met bloemen in verschillende kleuren in de late lente.

Verzorging en planttips voor Akelei

Akeleien gedijen het best op een licht beschaduwde plek in de buurt van bomen en struiken. Ze hebben een voorkeur voor een voedselrijke, vochthoudende bodem, hoewel ze ook een drogere standplaats kunnen verdragen. Als u wilt dat uw Akelei zich uitzaait, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te laten staan. De zaaddozen zullen in juli open springen en zorgen voor een verrassende herbloei op nieuwe plekken in uw tuin.

Akelei zaaien

Het zaaien van een Akelei kan direct in de volle grond in het voorjaar of de herfst. Zorg ervoor dat de grond goed bewerkt is en vrij van onkruid. Akelei planten gebeurt bij voorkeur in het voor- of najaar, wanneer de temperatuur mild is en de planten de tijd hebben om zich te vestigen.

Akelei snoeien

Het snoeien van de Akelei is over het algemeen niet nodig. Wel kunnen uitgebloeide bloemstengels worden verwijderd om een nette uitstraling te behouden en zelfzaai te bevorderen. Als u echter de verspreiding van de plant wilt beperken, is het verstandig om de zaaddozen te verwijderen voordat ze openen.

Akelei kopen bij Tuinplant.nl!

Bent u klaar om uw tuin te transformeren met de Akelei? Bij Tuinplant.nl vindt u precies wat u nodig heeft! Profiteer van onze unieke groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! Zoekt u naar deskundig advies? Ons team staat klaar om u te ondersteunen bij het ontwerpen van uw tuin, het planten, aanleggen en onderhouden ervan. Dankzij onze expertise en passie voor groen hebben we al meer dan 3700 tevreden klanten mogen helpen, die ons gemiddeld met een 8.6 hebben beoordeeld. Bent u benieuwd naar onze bezorgservice en levertijden? Afhankelijk van de omvang en het gewicht van uw bestelling, heeft u deze binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook zeker een bezoek aan ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet. Samen toveren we uw tuin om tot een weelderig groen paradijs!