Primula

11 producten
Sorteer op
Primula bulleyana
Uitverkocht

Vanaf € 2,40

Primula denticulata 'Alba'

Vanaf € 1,95

Primula denticulata 'Rubin'

Vanaf € 1,95

Primula japonica 'Carminea'

Vanaf € 2,40

Primula japonica 'Miller's Crimson'

Vanaf € 1,95

Primula japonica 'Sneeuwwitje'

Vanaf € 2,55

Primula pulverulenta

Vanaf € 2,55

Primula rosea 'Grandiflora'

Vanaf € 1,95

Primula veris

Vanaf € 1,95

Primula vialii

Vanaf € 1,95

Primula vulgaris
Uitverkocht

Vanaf € 2,65

De primula is een vaste plant die behoort tot de sleutelbloemfamilie. Er zijn wel meer dan 500 verschillende soorten.

Primula japonica
De Primula japonica is er in verschillende kleuren, in  roze, paars en wit met een geel hart. Deze sleutelbloem bloeit in de maanden februari tot en met april. Deze Primula is geschikt om in groepen bij elkaar te worden geplant en zo te dienen als bodembedekker of juist als solitair in de drogere rotstuinen. In het voorjaar kunnen deze Primula soorten helemaal worden afgeknipt om weer opnieuw uit te lopen.

Orchideënprimula 
De Primula Viallii is de orchideeënprimula die goed toe te passen is als oeverbeplanting bij een vijver of waterpartij. Deze Primula bloeit van mei tot juli op aren die boven het blad uitkomen. Deze bloemen zien er eerst purperrood uit en verkleuren van onder naar boven naar lila paars zodra de bloemen open gaan.

Hogere primula soorten
De Primula florindae bloeit geel, en de Primula pulverulenta bloeit paars. Dit zijn twee soorten primula die hoger worden dan de andere soorten. Deze kunnen wel tot 70 cm hoog worden en zijn een ware aanvulling tussen de vaste planten in de tuin.

Primula planten en verzorgen
De Primula groeit in heel verschillende grondsoorten. Afhankelijk van de soort kan dit dus van droog tot heel nat zijn. De meeste Primula soorten sterven af in de winter. Laat het afgestorven blad er zo veel mogelijk aanzitten. De plant beschermt zichzelf hiermee tegen de winterkou. Bemest in het voorjaar de planten met siertuinmest. Gebruik bij het planten tuinplantengrond  voor de tuinplanten en vijveraarde  bij de oeverplanten.