Pachysandra

3 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Pachysandra terminalis

Vanaf € 2,75

Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Vanaf € 2,80

Pachysandra terminalis 'Green Sheen'

Vanaf € 2,80

De Pachysandra is een bekende, mooie, snelgroeiende, wintergroene bodembekker die in elke tuin past. Deze vaste plant hoort tot de Buxusfamilie. De pachysandra groeit het liefst in de schaduw. Wanneer de plant meer in de zon staat, zie je vaak dat het blad van mooi groen verkleurd naar geel. Het is daarom een uitstekende vaste plant voor in de schaduw. Daar waar geen andere planten kunnen groeien door droogte en weinig licht. Denk bijvoorbeeld aan een plekje onder de bomen of struiken. 

Groei & Bloei 
Door de pachysandra op de schaduwplekjes te plaatsen, houdt de plant ook nog op die plekken de onkruidgroei tegen. En het staat mooi, zo’n grote groene frisse mat! De plant krijgt veel ondergrondse witte uitlopers, die binnen een paar jaar een waar tapijt in uw tuin kunnen vormen. Pachysandra is een van de beste bodembedekkers in de schaduw. Het blad is stevig en donkergroen. In maart / april verschijnen de niet erg opvallende witte bloemen. De hoogte is maximaal 25 centimeter.

Soorten pachysandra
De Pachysandra is te onderscheiden in een aantal verschillende soorten. De ‘gewone’ Pachysandra terminalis, de Pachysandra terminalis ‘Green Carpet', de Pachysandra terminalis ‘Green sheen’ en de bonte Pachysandra terminalis ‘Variegata’. Deze genoemde soorten verschillen voornamelijk in de hoogte en de bladkleur van elkaar. De terminalis is lichtgroen van kleur, de Pachysandra terminalis ‘Green ‘Carpet’ is donkergroen van kleur met wat smaller en spitser blad. De Pachysandra terminalis ‘Green sheen’ is wat meer glanzend groen van kleur met wat boller blad. Het meeste van deze onderscheidt zich de Pachysandra terminalis ‘Variegata’. Deze variant heeft meer dofgroen blad met een opvallende witte rand er aan.

Pachysandra onderhouden
Mocht de pachysandra in de loop van de jaren toch te hoog worden dan is het goed terug te snoeien met een heggenschaar. Binnen een korte tijd zal de Pachysandra zich weer mooi ontwikkelen. Deze plant staat het liefst op een droge tot normale humusrijke grond en is goed winterhard. Plant de Pachysandra in goede tuinplantengrond.. Meer informatie over Pachysandra planten en video>