Dianthus

7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Dianthus barbatus Dubbele Gemengd

Vanaf € 2,72

Dianthus deltoides 'Albiflorus'

Vanaf € 1,90

Dianthus deltoides 'Brilliant'

Vanaf € 1,90

Dianthus deltoides 'Flashing Light'

Vanaf € 1,90

Dianthus deltoides 'White'

Vanaf € 1,90

Dianthus plumarius 'Double Rose'

Vanaf € 2,75

Dianthus plumarius 'Double White'

Vanaf € 2,75

De Dianthus is een groep van vaste planten die beter bekend staan als Anjer of Steenanjer. De meeste soorten hebben een bodem bedekkende groeiwijze en zijn goed te gebruiken langs paden en voorin de borders als groepsbeplanting. En deze vaste plant is in de winter ook mooi wintergroen.

Soorten anjers

De Anjer is er in verschillende kleuren van helder wit, zoals de Dianthus plumarius 'Double White'  tot helder rood, zoals de Dianthus deltoides 'Splendens'. De roze Dianthus gratianopolitanus is ook een prachtige bodembedekker tot 25 cm hoog. Naast deze bodembedekkers is er ook een soort die wel 70 cm hoog kan worden en deze bloeit met verschillende kleuren bloemen, de Dianthus barbatus. De meeste soorten bloeien in de periode eind mei tot eind juli.

Dianthus planten 

De Dianthus staat graag op een lichtvochtige voedingrijke plaats waar de plant een beetje schaduw heeft. Ook verdraagt de plant redelijk goed droogte, omdat de plant van oorsprong uit de bergen komt. Dat maakt de anjer ook geschikt voor rotstuinen of als voegenvuller in stapelmuurtjes. Bij het planten is het belangrijk om de grond goed te verrijken met tuinplantengrond. In het begin zijn de planten namelijk nog niet goed uit geworteld en kunnen nog slecht tegen droogte. Deze ontstane structuur  zorgt ervoor dat de siertuinmest goed wordt vastgehouden in de bodem en niet bij het watergeven wordt weggespoeld in de grond