Turfstrooisel

Turfstrooisel
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
40 liter
minus plus
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Details
Turfstrooisel verbetert de structuur van de bodem. Bovendien wordt het humusgehalte verhoogd en de zuurgraad (pH) verlaagd. Water-, lucht- en humushuishouding worden verbeterd.
Waarvoor is deze geschikt: Turfstrooisel wordt gebruikt als bodemverbeteraar, om af te strooien en als strooisel in dierenverblijven. Waarvoor niet geschikt: Dit product is niet geschikt voor toepassing in potten en plantenbakken. Gebruik hier voor een potgrond.
Eigenschappen: Turfstrooisel is een veenproduct gewonnen uit de bovenste veenlaag. Het is bruin tot lichtbruin van kleur. De zuurgraad (pH) is laag. Het bevat geen meststoffen en heeft naast een hoge watercapaciteit een hoog gehalte aan organische stof.
Beschrijving: Te gebruiken als/bij: Bij zware kleigronden: Maakt de grond luchtiger en beter te bewerken. Meng turfstrooisel met de reeds aanwezige grond. Bij het planten van coniferen en heesters mengen met de aanwezige grond. Aanbrengen in plant gat rondom de kluit. Het verdient aanbeveling om aan te gieten met veel water. Bij lichte zandgronden, verbetering van de structuur en verhoging van het humusgehalte. Meng turfstrooisel met de reeds aanwezige grond. Als strooisel in dierenverblijven. Als bescherming tegen vorst van bijvoorbeeld bloembollen of vaste planten. Bestrooi de bodem met 3 cm turfstrooisel.

Verpakking: 40 liter. Gooi de lege plastic zak bij het plastic afval.
Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op