Tuintips april

Tuintips April

April doet wat hij wil. Deze maand kan het nog flink vriezen, maar de lentezon kan ook al volop aanwezig zijn. Maak je tuinmeubelen schoon, zodat je lekker buiten kan zitten bij zacht weer, Rond april is het dé tijd om te zaaien en te planten. Dus tuinhandschoenen aan en aan de slag! 

Snoeien

Vroeg bloeiende struiken kunt u het beste direct na de bloei snoeien. Denk aan de Forsythia of Viburnum. Zomerbloeiers zoals Rozen, Hortensia en Lavendel mogen nu ook gesnoeid worden. Lees voor meer informatie onze blogs over Hortensia's snoeien, rozen snoeien of lavendel snoeien

Buddleja snoeien

Aanplanten

Wintergroene heesters en coniferen kunt u nu prima planten en verplanten. Ook druiven kunt u nu het beste planten. De meeste zomerbloeiende heesters kunt u nu nog planten, om van de zomer van de bloei te kunnen genieten. Denk aan rozen, vlinderstruiken of hortensia’s.

Moestuin

Wilt u een moestuin? U kunt nu beginnen! Veel groentes kunnen nu gezaaid worden. Of begin eens een kruidentuintje. Van kruiden kun je nog tot in het najaar gebruik maken. Wist u dat April de beste maand is om aardbeien te planten? Ook andere fruitplanten en klimfruit kunt u in april uitstekend planten. Dat wordt genieten van de oogst in de (na)zomer! 

kruidentuin

Gazon 

Bemest en maai uw gazon, zodat het eventueel nog kan herstellen van de winter. Op kale plekken kun je wat gras bijzaaien met graszaad. Last van veel onkruid, mos of bruine plekken in het gras? Bekijk dan onze tuintips over gazon onderhouden

Tuinonderhoud

Blijf onkruid wieden, niet alleen omdat dat mooier staat, maar ook om uw planten de ruimte te geven. U kunt nu de grond tussen de planten mulchen (met compost) en bemesten. Plaats plantensteunen of bamboestokken bij hoge vaste planten. En bind klimplanten vast aan een rek of pergola, om te voorkomen dat ze niet gaan hangen. 

Tuinplant’s favorieten in April 

Mooie bloeiers in april zijn de Goudaardbei, Ereprijs, Zenegroen, Phlox,  Blauweregen, Bergenia, Bosanemoon en Rhododendron.

Waldsteinia ternata