Bamboe

Bamboe wordt zowel bij de grassen als bij de heesters ingedeeld. In feite is bamboe wel gras, maar met hun verhoutende stengels met ‘knopen’ (de verdikkingen in de stengeldelen), soms bizarre vormen, heel mooie kleuren en meestal smalle, wintergroene bladeren vormt de bamboe toch een aparte groep.

Niet Woekerende bamboe 
Niet woekerende bamboe, de Fargesia soorten doen het goed op vrijwel elke plek in de tuin en in iedere grondsoort. Maar veel soorten bamboe vragen wel ruimte. Ze gaan vaak breed uithangen en worden gemakkelijk drie á vier meter hoog. Een nadeel van bamboe is dat ze de neiging hebben te gaan woekeren. Kies daarom liefst voor polvormende bamboe, zoals Fargesia, die soorten bamboe woekeren niet. De Pleioblastus en de Sasa soorten zijn mini bamboes die niet hoger dan een meter worden.

Woekerende bamboe
De woekerende bamboe zijn de Phyllostachys soorten. Dit zijn bamboe planten die erg hoog kunnen worden en flink kunnen woekeren. Het is dus raadzaam om een wortelbegrenser in de grond te plaatsen. Voor kleine tuinen is de woekrende bamboe dus niet geschikt.

 

Het planten van een bamboeplant.

 

 

Bron: Tuinplant.nl en PPH