Informatie Leibomen

Leibomen
Leibomen zijn een gewild artikel bij Tuinplant.nl. U kunt kiezen uit veel soorten en maten. De maten die op onze webshop staan zijn standaardmaten, maar elke leiboom kunnen wij in uw gewenste hoogte en breedte leveren, dus staat de door u gewenste maat niet in de webshop, neemt u alstublieft contact met ons op via info@tuinplant.nl, via het offerteformulier, of via 0577-456920. 

De meest gangbare soorten zijn de lei Linde, de lei Beuk, de lei Plataan, de verschillende soorten lei Fruit, de lei Laurierkers en de lei Amberboom. Maar we hebben natuurlijk een breed assortiment. De keuze van de soort is afhankelijk van smaak, grondsoort en windbestendigheid. Leibomen worden vaak aangeplant in moderne tuinen. Wettelijk moet een leiboom op 50 cm van de erfgrens geplant worden. De meeste leibomen moeten twee maal per jaar gesnoeid worden. Het bij de aankoop aanwezige bamboerek kan na 3 à 4 jaar verwijderd worden. Door de extra windgevoeligheid van leibomen moet u bij iedere leiboom een boompaal bevestigen. De snoeiperiode verschilt per soort. Bij de Linde en de Plataan is snoeien vanaf september wenselijk. Vroege snoei heeft als voordeel dat de snoeiwonden snel herstellen. Late snoei (als het blad gevallen is en het niet vriest) heeft als voordeel dat de voedingsstoffen uit de bladeren door de boom zijn opgeslagen. Vanwege vatbaarheid voor bepaalde ziekten worden de Appel en de Peer gesnoeid na het vallen van het blad. Er zijn twee gangbare snoeimethoden bij leibomen:
-Het snoeien van de takken tot 2 cm vanaf de hoofdtak (kapstokken).
-Het snoeien van de leiboom als een haag, dus zoals u een haag snoeit.

Ons assortiment groenblijvende of bladhoudende Leibomen kunt u vinden via het hoofdmenu: Bomen - Leibomen - Bladhoudend.
Ons assortiment fruit Leibomen kunt u vinden via het hoofdmenu: Bomen - Leibomen - Fruit.

Het planten van leibomen.

Bron: Tuinplant.nl