Wat voor soorten bomen zijn er? 

Bomen

Een boom zorgt voor gezelligheid en schaduw, en het creëert hoogte en diepte in de tuin. Ook helpt een boom vaak ook bij ongewenste inkijk. Er zijn veel verschillende soorten bomen, in allerlei soorten, maten en kleuren. Kies voor een boom in bepaalde vorm, zoals dakbomen, zuilbomen of leibomen. Een decoratieve boom op stam of treurboom is ook prachtig, als u er de ruimte voor heeft. Fruitbomen zijn gezellig en dragen heerlijke vruchten in de nazomer. Kleurende bomen zijn waanzinnig mooi in de herfst en van groenblijvende bomen kunt u het hele jaar genieten. Wat past bij u en uw tuin? Wilt u een boom omdat u het mooi vindt, als erfafscheiding, voor meer schaduw of om fruit te oogsten? We helpen u een handje op weg om een keuze te maken. 

Boom als erfafscheiding

Een boom in plaats van een haag of schutting, dat is een goede optie. Denk eens aan een leiboom, die houdt ook zon en wind tegen en is zeer decoratief. De leiboom snoei je en groeit daardoor in een bepaalde richting. Het is wel zo dat een leiboom aan de onderkant geen beschutting biedt. Als u dat wel wilt, kunt u het evt. combineren met een mooie haag. Lees meer over leibomen. 

Boom voor de schaduw

Elke grote boom zorgt voor schaduw, maar de dakboom is ervoor gemaakt. Door de boom zo te laten groeien dat er een dak vol groen blad ontstaat, creëer je een schaduwrijk plekje in de tuin. Heerlijk om een zithoekje onder te maken. 

Boom ter decoratie

Bijna elke boom heeft decoratieve waarde. Een bolboom heeft een kale stam en een bolvormige kroon met blad. De bolboom (boom op stam) zorgt voor diepte en een speels effect in de tuin. Leuk om wat vaste planten onder te plaatsen. De treurboom is karakteristiek en je moet ervan houden, maar de afhangende takken die soms de grond reiken vormen een prachtig gezicht. Een kleurende boom kleurt geel, oranje, rood of paars in de herfst en draagt bij aan zo'n herfsttuin vol prachtige kleuren. De zuilboom blijft slank en groeit recht omhoog, leuk voor naast de oprit bijvoorbeeld. 

Boom voor de oogst

Natuurlijk mag de fruitboom niet ontbreken in dit rijtje. De laatste jaren worden fruitplanten en fruitbomen steeds populairder. Moestuinen zijn trending en een fruitboom past daar heel goed bij. Dat kan een appelboom of perenboom zijn, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Lees meer bij fruitbomen. 

Bomen planten en snoeien

Het voordeel van de meeste bomen, is dat u ze niet hoeft u niet te snoeien. Dat maakt ze geschikt voor een onderhoudsarme tuin. Bomen met kale wortel en kluit kunt u bestellen van half oktober tot eind april, bomen in pot zijn het gehele jaar leverbaar. Op bomen planten vindt u meer informatie over de verzorging van bomen. Of kijk eens naar onderstaande video over het planten van bomen.