Siergrassen

Producten 145-168 van 187
Sorteer op
Panicum virgatum 'Squaw'

Vanaf

€ 2,90

Panicum virgatum 'Strictum Compactum'
Uitverkocht

Vanaf

€ 8,75

Pennisetum ‘Hameln Gold’

Vanaf

€ 6,25

Pennisetum ‘Rubrum Dwarf’
Uitverkocht

Vanaf

€ 7,50

Pennisetum 'Rupelli'

Vanaf

€ 6,50

Pennisetum advena 'Rubrum'
Uitverkocht

Vanaf

€ 6,50

Pennisetum alopecuroides

Vanaf

€ 2,20

Pennisetum alopecuroides 'Cassian'

Vanaf

€ 2,90

Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel'
Uitverkocht

Vanaf

€ 2,90

Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Vanaf

€ 2,40

Pennisetum alopecuroides 'Herbstzauber'

Vanaf

€ 3,20

Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny'

Vanaf

€ 2,55

Pennisetum alopecuroides 'Little Honey'
Uitverkocht

Vanaf

€ 2,55

Pennisetum alopecuroides 'Magic'

Vanaf

€ 3,25

Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

Vanaf

€ 2,95

Pennisetum alopecuroides 'Reborn'

Vanaf

€ 3,25

Pennisetum alopecuroides 'Red Head'

Vanaf

€ 3,40

Pennisetum alopecuroides 'Viridescens'

Vanaf

€ 2,90

Pennisetum messiacum ‘Red Bunny Tails’

Vanaf

€ 6,50

Pennisetum orientale

Vanaf

€ 3,35

Pennisetum orientale 'Karley Rose'

Vanaf

€ 4,25

Pennisetum setaceum 'Summer Samba'
Uitverkocht

Vanaf

€ 8,75

Pennisetum villosum
Uitverkocht

Vanaf

€ 2,25

Phormium tenax
Uitverkocht

Vanaf

€ 26,75

Siergrassen zijn onmisbaar in uw tuin. De bloempluimen van siergras zijn zeer decoratief en het gras wuift prachtig in de wind. En er zijn veel varianten in siergrassen. Zoals laagblijvende of bodembedekkende siergrassen die het onkruid tegenhouden en goed onder struiken en bomen kunnen groeien. Of hoog gras voor langs de borders of langs het water. Er zijn ook groenblijvende siergrassen. Siergrassen zijn op het mooist van de zomer tot in de winter, wanneer andere vaste planten zijn uitgebloeid. Zo houdt u het hele jaar een mooie tuin!

Siergrassen in alle soorten en maten!
Daarnaast zijn deze populaire tuinplanten heel goed te combineren met bloeiende vaste planten. Zet de siergrassen in groepen bij elkaar in de border of aan het water voor een mooi resultaat. Tuinplant.nl biedt meer dan 200 soorten siergrassen aan. In allerlei soorten kleuren en maten! Denk eens aan de roze of witte pluimen van de pampusgrassen, de mooie wit tot rode halmen van lampepoetsergras, fel blauw gras, hoog prachtriet, of het kenmerkende rode japanse gras. Ook erg mooi zijn de paarse bloemen van leliegras. Wilt u mooi bont blad kies dan het Carex siergras, zoekt u zacht gras, kijk eens naar stipa. Voor langs de waterkant is riet prachtig of voor achterin de border. En niet te vergeten is het zwart gras met zijn pikzwarte bladeren, wat een prachtig contrast kan vormen met groene of gekleurde andere planten. 

Borderpakketten 
Tuinplant.nl biedt ook kant en klare borderpakketten aan met lage siergrassen of hoge siergrassen. Zo heeft u 6 verschillende siergrassen die prachtig en goed met elkaar kunnen staan. Een aanrader voor wie snel en gemakkelijk een border wil vullen met mooie en makkelijke planten!

Siergras snoeien
Siergrassen zijn de laatste jaren niet voor niets zo populair. Naast de diversiteit zijn de planten heel onderhoudsvriendelijk. Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. Snoei het siergras dan terug tot 30 cm boven de grond. Zo houd je een mooie compacte pol. Een siergras kan goed in de schaduw of op droge plekken staan in uw border. Plant uw siergras altijd in goede grond zoals Tuinplantengrond. Het gras staat liever niet op te vochtige grond en heeft het liefst halfschaduw. Tuinplant.nl heeft ook graszoden van eigen kwekerij. Een stevige verse grasmat die uw tuin direct groen maakt.   Video en informatie over siergrassen>