Siergrassen

Producten 49-72 van 187
Sorteer op
Cortaderia selloana 'Pink Feather'

Vanaf € 2,75

Cortaderia selloana 'Pumila'

Vanaf € 4,95

Cortaderia selloana 'Rosea'

Vanaf € 2,75

Cortaderia selloana 'Splendid Star'
Uitverkocht

Vanaf € 9,75

Cortaderia selloana 'White Feather'

Vanaf € 2,75

Deschampsia cespitosa

Vanaf € 2,35

Deschampsia cespitosa 'Bronzeschleier'

Vanaf € 2,45

Deschampsia cespitosa 'Goldtau'

Vanaf € 2,40

Eragrostis spectabilis

Vanaf € 2,40

Festuca amethystina
Uitverkocht

Vanaf € 2,20

Festuca gautieri

Vanaf € 1,85

Festuca glauca

Vanaf € 1,85

Festuca glauca 'Azurit'

Vanaf € 2,75

Festuca glauca 'Blaufuchs'

Vanaf € 2,75

Festuca glauca 'Blauglut'/'Blue Glow'

Vanaf € 2,75

Festuca glauca 'Eisvogel'

Vanaf € 2,40

Festuca glauca 'Elijah Blue'

Vanaf € 2,40

Festuca glauca 'Golden Toupee'

Vanaf € 2,90

Festuca mairei

Vanaf € 1,95

Glyceria maxima 'Variegata'
Uitverkocht

Vanaf € 7,75

Hakonechloa macra

Vanaf € 4,95

Hakonechloa macra 'Albiflorus'

Vanaf € 5,95

Hakonechloa macra 'Allgold'

Vanaf € 4,95

Hakonechloa macra 'Aureola'

Vanaf € 4,95

Siergrassen zijn onmisbaar in uw tuin. De bloempluimen van siergras zijn zeer decoratief en het gras wuift prachtig in de wind. En er zijn veel varianten in siergrassen. Zoals laagblijvende of bodembedekkende siergrassen die het onkruid tegenhouden en goed onder struiken en bomen kunnen groeien. Of hoog gras voor langs de borders of langs het water. Er zijn ook groenblijvende siergrassen. Siergrassen zijn op het mooist van de zomer tot in de winter, wanneer andere vaste planten zijn uitgebloeid. Zo houdt u het hele jaar een mooie tuin!

Siergrassen in alle soorten en maten!
Daarnaast zijn deze populaire tuinplanten heel goed te combineren met bloeiende vaste planten. Zet de siergrassen in groepen bij elkaar in de border of aan het water voor een mooi resultaat. Tuinplant.nl biedt meer dan 200 soorten siergrassen aan. In allerlei soorten kleuren en maten! Denk eens aan de roze of witte pluimen van de pampusgrassen, de mooie wit tot rode halmen van lampepoetsergras, fel blauw gras, hoog prachtriet, of het kenmerkende rode japanse gras. Ook erg mooi zijn de paarse bloemen van leliegras. Wilt u mooi bont blad kies dan het Carex siergras, zoekt u zacht gras, kijk eens naar stipa. Voor langs de waterkant is riet prachtig of voor achterin de border. En niet te vergeten is het zwart gras met zijn pikzwarte bladeren, wat een prachtig contrast kan vormen met groene of gekleurde andere planten. 

Borderpakketten 
Tuinplant.nl biedt ook kant en klare borderpakketten aan met lage siergrassen of hoge siergrassen. Zo heeft u 6 verschillende siergrassen die prachtig en goed met elkaar kunnen staan. Een aanrader voor wie snel en gemakkelijk een border wil vullen met mooie en makkelijke planten!

Siergras snoeien
Siergrassen zijn de laatste jaren niet voor niets zo populair. Naast de diversiteit zijn de planten heel onderhoudsvriendelijk. Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. Snoei het siergras dan terug tot 30 cm boven de grond. Zo houd je een mooie compacte pol. Een siergras kan goed in de schaduw of op droge plekken staan in uw border. Plant uw siergras altijd in goede grond zoals Tuinplantengrond. Het gras staat liever niet op te vochtige grond en heeft het liefst halfschaduw. Tuinplant.nl heeft ook graszoden van eigen kwekerij. Een stevige verse grasmat die uw tuin direct groen maakt.   Video en informatie over siergrassen>