Siergrassen

Producten 73-96 van 186
Sorteer op
Hakonechloa macra 'Nicolas'

Vanaf € 5,95

Hakonechloa macra ‘Sunflare’
Uitverkocht

Vanaf € 8,25

Helictotrichon sempervirens
Uitverkocht

Vanaf € 2,95

Holcus mollis 'Albovariegatus'
Uitverkocht

Vanaf € 7,75

Imperata cylindrica 'Red Baron'

Vanaf € 2,75

Koeleria glauca

Vanaf € 1,95

Leymus arenarius

Vanaf € 2,80

Liriope muscari

Vanaf € 3,95

Liriope muscari 'Big Blue'

Vanaf € 3,95

Liriope muscari 'Ingwersen'

Vanaf € 3,95

Liriope muscari 'Majestic'

Vanaf € 4,25

Liriope muscari 'Moneymaker'

Vanaf € 3,95

Liriope muscari 'Monroe White'

Vanaf € 6,50

Liriope muscari 'Okina'

Vanaf € 5,80

Liriope muscari 'Purple Passion'
Uitverkocht

Vanaf € 8,50

Liriope muscari 'Royal Purple'

Vanaf € 4,45

Liriope muscari 'Variegata'
Uitverkocht

Vanaf € 5,95

Liriope spicata

Vanaf € 4,25

Luzula nivea

Vanaf € 2,35

Luzula pilosa

Vanaf € 2,90

Luzula sylvatica

Vanaf € 2,45

Melica ciliata

Vanaf € 2,25

Miscanthus giganteus

Vanaf € 4,50

Miscanthus sinensis

Vanaf € 2,55

Siergrassen vormen de basis van elke tuin, door hun veelzijdigheid en het jaar doorlopende decoratieve uiterlijk. Deze prachtige grassen, van hoog gras tot laagblijvende soorten, bieden structuur, beweging en kleur, zelfs wanneer andere planten hun bloei hebben beëindigd.

Diversiteit in siergrassen

Met meer 200 siergras soorten biedt Tuinplant.nl een ongeëvenaarde selectie voor elke tuinliefhebber. Van het statige prachtriet tot het subtiel wiegende blauw schapengras. Pampasgras, met zijn indrukwekkende witte of roze pluimen, en het sierlijke liefdesgras zijn slechts enkele voorbeelden van de diversiteit die beschikbaar is. Elk siergras, of het nu hoog gras of een laagblijvende variëteit betreft, draagt bij aan de dynamische textuur van uw tuinlandschap.

Het juiste siergras kiezen

Voor elke plek in uw tuin is er een geschikt siergras. Hoge siergrassen zoals struisriet en pampasgras creëren prachtige achtergronden of werken als natuurlijke schermen langs de borders of bij het water. Laagblijvende siergrassen zoals zegge en bonte dwergkalmoes zijn ideaal als bodembedekkers die onkruid onderdrukken en prachtig groeien onder struiken en bomen. De grassen tuin blijft het hele jaar door boeiend, met groenblijvende soorten die kleur geven in de wintermaanden.

Siergrassen planten en verzorgen

Siergrassen zijn verrassend eenvoudig te onderhouden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Ze prefereren een plek in volle zon tot halfschaduw en gedijen het beste in een humusrijke, goed doorlatende grond. Voor siergrassen planten, meng aanplantgrond door uw tuingrond voor de beste start.

Water en voeding

Jonge siergrassen hebben regelmatig water nodig tot ze goed geworteld zijn. Daarna zijn ze overwegend droogtetolerant. Voed de siergrassen in het voorjaar met een langwerkende meststof om de groei en vitaliteit te bevorderen.

Snoeien voor gezondheid

De meeste siergrassen worden in het voorjaar gesnoeid, net voordat de nieuwe groei begint. Snoei de siergrassen terug tot ongeveer 30 cm boven de grond om een mooie, compacte pol te behouden. Dit stimuleert ook de groei van fris, nieuw blad.

Bekijk hier meer informatie en een video over onze siergrassen.

Siergras kopen bij Tuinplant.nl!

Staat u op het punt om uw tuin te verrijken met siergras? Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie. Met onze exclusieve groeigarantie kunt u met vertrouwen kiezen: als uw plant binnen 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw siergras meestal binnen 2 tot 7 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen uw droom van een sfeervolle tuin tot leven kunnen brengen!