Riet

Producten 1-24 van 31
Sorteer op
Calamagrostis 'Brachytricha'

Vanaf € 2,75

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster'

Vanaf € 2,75

Calamagrostis acutiflora 'Overdam'

Vanaf € 2,75

Carex ‘Feather Falls’

Vanaf € 7,75

Carex ‘Ribbon Falls’

Vanaf € 7,75

Carex morrowii ‘Vanilla Ice’
Uitverkocht

Vanaf € 6,25

Miscanthus giganteus

Vanaf € 4,50

Miscanthus sinensis

Vanaf € 2,55

Miscanthus sinensis 'Little Zebra'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Adagio'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Dronning Ingrid'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Floridulus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Ghana'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Gold Breeze'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Graziella'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Grosse Fontane'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontane'
Uitverkocht

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Malepartus'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Morning Light'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Red Chief'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Rotsilber'

Vanaf € 4,25

Riet is een veelzijdige en sierlijke plant die een prachtige aanvulling kan zijn op uw tuin. Om u kennis te laten maken, nemen we u mee in de wereld van de verzorging van riet en ontdekken we waarom het een slimme keuze is voor liefhebbers van natuurlijke schoonheid.

Het sierlijke en veelzijdige uiterlijk van riet

Riet staat bekend om zijn sierlijke, pluimachtige bloeiwijze die in de wind zachtjes wiegt. De stengels kunnen variëren in hoogte, en deze veelzijdigheid maakt deze plant geschikt voor diverse tuinstijlen. Of u nu een vijveroever wilt accentueren of een natuurlijke tuin wilt creëren, riet past zich gemakkelijk aan.

Groeiomstandigheden riet planten

Een van de voordelen is het aanpassingsvermogen aan verschillende groeiomstandigheden. Het gedijt goed in vochtige grond en kan langs de oevers van vijvers of moerassen worden geplant. Riet kan ook in drogere grond groeien, zolang het voldoende zonlicht krijgt. Het is een robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft.

Riet zorgt voor lange nazomer

Riet staat vooral bekend om zijn karakteristieke bloeiwijze in de nazomer. De pluimen verschijnen in verschillende tinten, van zacht beige tot diepbruin, en blijven tot ver in de herfst decoratief. De duur van deze bloei maakt deze plant tot een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die gedurende meerdere seizoenen van schoonheid willen genieten.

Rietsoorten vereisen weinig werk

Een van de grote voordelen is het lage onderhoud. Zodra de plant is gevestigd, heeft deze weinig zorg nodig.In het voorjaar terug snoeien, zodat het siergras weer mooi kan uitlopen. Deze soorten zijn van nature resistent tegen veel plagen en ziekten.

Veelzijdige versiering van de tuin

Riet heeft diverse toepassingen in de tuin. Het kan worden gebruikt om vijveroevers te accentueren, als achtergrond voor bloementuinen, of om een natuurlijk ogende scheiding in de tuin te creëren. Bovendien is de plant een uitstekende keuze voor het aantrekken van vogels en andere wilde dieren naar uw tuin.

Combineer met de mooiste planten

Riet kan prachtig worden gecombineerd met andere water- of oeverplanten, zoals Siberische lis of waterlelies. Het creëert een harmonieuze en natuurlijke uitstraling in waterrijke gebieden van uw tuin. U kunt ook verschillende hoogtes combineren om visuele diepte en textuur aan uw tuin toe te voegen.

Riet kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te laten bloeien met prachtig riet? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!