Miscanthus

Producten 1-24 van 29
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Vanaf € 34,95

Miscanthus giganteus

Vanaf € 4,50

Miscanthus sinensis

Vanaf € 2,55

Miscanthus sinensis 'Little Zebra'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Adagio'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Dronning Ingrid'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Flamingo'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Floridulus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Ghana'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Gold Breeze'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Graziella'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Grosse Fontane'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontane'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Malepartus'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Morning Light'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis ‘Pink Cloud’

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Red Chief'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Red Cloud'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Rotsilber'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Silberfeder'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Strictus'

Vanaf € 4,25

Het siergras Miscanthus sinensis (olifantengras of prachtriet) is een hooggroeiend, pollenvormend siergras met rietachtige stengels en smalle bladeren. De bloei van prachtriet is een prachtig gezicht om te zien. De aren wuiven in de wind. De miscanthus behoort tot de grassenfamilie. Er zijn veel verschillende soorten te verkrijgen van dit siergras. Dit komt omdat kwekers er veel cultivars uit hebben gekweekt. De Miscanthus sinensis kan van 100 cm – 300 cm groot worden, afhankelijk van de soort.

Soorten prachtriet bij Tuinplant.nl
De Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ bereikt een hoogte van 150 cm en wordt ruim 60 cm breed Hij heeft een nette groeiwijze, goed te gebruiken in kleine tuinen. De compacte Miscanthus sinensis ‘Ferner Osten’ kan tot 200 cm hoog worden en bloeit met mooie dieprode bloemaren. Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ wordt niet hoger dan 150cm. Misanthus sinensis ‘Malepartus’ wordt word ongeveer 200 cm hoog. De bontbladige Miscanthus sinensis ‘Zebrinus’ heeft opvallende gele strepen op zijn blad. De Miscanthus x giganteus is een snelgroeiende olifantengras die wel 300cm hoog kan worden. Ook zijn er mooie verschillen in de bloemaren van de verschillende soorten prachtriet.

De bloei en snoei
Het prachtriet bloeit in de periode juli tot oktober, afhankelijk van de soort. De verschillende soorten bloeien met aren in de kleuren koper, rood wit tot zilvergrijs. Na de bloei verkleurt het prachtriet naar geel om vervolgens af te sterven. Ook in de winter zijn deze grassen mooi om te zien en zorgen zo voor nog wat leven in de tuin. In het voorjaar mogen de planten weer worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de pol. Doe dit, voordat de jonge uitlopers al door het dode gras heen schieten, om zichtbare schade in het seizoen te voorkomen. Plaats het prachtriet op een plek in volle zon, in goed gedraineerde grond die altijd vochtig is. Gebruik aanplantgrond bij het planten. Meng dit met de bestaande grond om er zo voor te zorgen dat de jonge planten goed kunnen groeien. Video en informatie over Miscanthus siergrassen>