Miscanthus

Producten 1-24 van 29
Sorteer op

Vanaf € 34,95

Miscanthus giganteus

Vanaf € 4,50

Miscanthus sinensis

Vanaf € 2,55

Miscanthus sinensis 'Little Zebra'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Adagio'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Dronning Ingrid'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Flamingo'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Floridulus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Ghana'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Gold Breeze'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Graziella'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Grosse Fontane'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontane'
Uitverkocht

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Malepartus'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Morning Light'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis ‘Pink Cloud’

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Red Chief'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Red Cloud'

Vanaf € 7,50

Miscanthus sinensis 'Rotsilber'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Silberfeder'

Vanaf € 4,25

Miscanthus sinensis 'Strictus'

Vanaf € 4,25

Miscanthus, ook bekend als prachtriet of olifantsgras, is een van de meest veelzijdige siergrassen die de natuur ons te bieden heeft. Met zijn statige, rietachtige stengels en smalle bladeren voegt Miscanthus een element van structurele schoonheid toe aan elke tuin. Dit hooggroeiende, pollenvormende siergras, bekend om zijn indrukwekkende bloei en dynamische beweging in de wind, is een must-have voor elke tuinliefhebber.

De diversiteit van Miscanthus

Bij Tuinplant.nl vindt u diverse Miscanthus soorten, elk met zijn unieke charme en specifieke eigenschappen. Van het compacte ‘Kleine Silberspinne’, ideaal voor kleinere tuinen met zijn nette groeiwijze, tot de imposante Miscanthus giganteus, die hoogten van wel 300 cm kan bereiken. Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’, met zijn fijne, gracieuze bladeren, is een elegante aanvulling op elke tuinset.

De soorten Miscanthus die wij verkopen, kunnen we onderverdelen:

  • Chinees reuzenriet biedt een robuuste groeivorm en kan een dramatisch verticaal element toevoegen aan uw tuinlandschap.
  • Prachtriet, bekend om zijn sierlijke pluimen die van zomer tot herfst bloeien, creëert een zachte, wuivende textuur die rust en beweging brengt.
  • Borderpakketten met Miscanthus soorten zijn zorgvuldig samengesteld om harmonieuze combinaties te bieden die uw tuin van seizoen tot seizoen doen stralen.

Bloei van de Miscanthus

De bloeiperiode van Miscanthus loopt van juli tot oktober, afhankelijk van de soort. De variëteiten bloeien met pluimen in tinten van koper, rood, wit tot zilvergrijs, waardoor uw tuin zelfs na de zomer een visueel spektakel blijft. Na de bloei transformeert de kleur naar goudgeel, wat ook in de wintermaanden voor een prachtig tafereel zorgt.

Verzorging en onderhoud

Miscanthus is verrassend onderhoudsvriendelijk en stelt weinig eisen aan de bodem of standplaats. Voor de beste groeiresultaten kiest u een plek in volle zon met goed gedraineerde, vochtige grond. Bij het planten van Miscanthus, vermeng aanplantgrond met uw tuingrond om optimale omstandigheden te creëren.

Water geven en bemesten

Hoewel Miscanthus droogtetolerant is, profiteert het van regelmatige watergift, vooral tijdens droge periodes. Een jaarlijkse bemesting in het vroege voorjaar bevordert een gezonde groei en een rijke bloei.

Snoeien voor vitaliteit

Snoei Miscanthus in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Snoei terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om het oude materiaal te verwijderen en ruimte te maken voor verse, jonge scheuten. Dit bevordert een compacte, gezonde groei en zorgt ervoor dat uw Miscanthus elk jaar weer prachtig uitloopt.

Video en informatie over miscanthus siergrassen.

Miscanthus kopen bij Tuinplant.nl!

Olifantsgras kopen of bent u bijvoorbeeld op zoek naar specifieke Miscantus sinensis gracillimus? Tuinplant.nl is uw betrouwbare bron voor topkwaliteit Miscanthus en andere siergrassen. Met onze exclusieve groeigarantie kunt u met vertrouwen kiezen: mocht uw Miscanthus binnen 3 maanden na aanplant niet aanslaan, zorgen wij voor vervanging. Bent u op zoek naar deskundig advies? Onze experts staan klaar om u bij te staan in de selectie, het planten en het verzorgen van uw nieuwe siergrassen. Door onze uitgebreide ervaring en passie voor groen hebben we reeds talloze klanten naar grote tevredenheid geholpen.

Benieuwd naar onze bezorgmogelijkheden en levertijden? Afhankelijk van de omvang van uw bestelling, streeft Tuinplant.nl ernaar uw miscanthus doorgaans binnen 2 tot 7 werkdagen te leveren. Wij nodigen u ook van harte uit in ons inspirerende tuincentrum in Nunspeet. Samen brengen we uw droom van een sfeervol en levendig tuinlandschap tot leven!