Panicum

11 producten
Sorteer op
Panicum virgatum 'Cloud Nine'

Vanaf

€ 4,25

Panicum virgatum 'Heavy Metal'

Vanaf

€ 2,95

Panicum virgatum 'Northwind'

Vanaf

€ 3,95

Panicum virgatum 'Prairie Sky'

Vanaf

€ 2,90

Panicum virgatum 'Rehbraun'

Vanaf

€ 2,90

Panicum virgatum 'Rotstrahlbusch'

Vanaf

€ 2,90

Panicum virgatum 'Sangria'

Vanaf

€ 7,50

Panicum virgatum 'Shenandoah'

Vanaf

€ 2,90

Panicum virgatum 'Squaw'

Vanaf

€ 2,90

Panicum virgatum 'Strictum Compactum'

Vanaf

€ 8,75

Siergrassen borderpakket hoog

Vanaf

€ 19,95

De Panicum virgatum, ook wel vingergras genoemd, is een siergras met opgaande groei die behoort tot de grassenfamilie. De verschillende Panicum virgatum soorten kunnen 120 cm - 200 cm hoog worden, afhankelijk van de soort. Onder de soorten zitten opvallende verschillen in het blad.

Soorten vingergras
Het blad van de Panicum virgatum 'Heavy Metal' is blauwgrijs van kleur, terwijl de Panicum virgatum 'Rehbraun' mooi helder groen uitloopt en in de toppen zelfs naar rood verkleurd. In augustus tot oktober bloeien de Panicum virgatum soorten met witte, koperkleurige tot geelbruine bloemen. Bij de meeste soorten Panicum virgatum hebben de bloemen een heel open karakter, zoals de Panicum virgatum 'Strictum compactum'. De bloemen van de Panicum virgatum 'Cloud Nine' vormen in de volle bloei een soort van bloeiaren waas. De vele open aren vormen samen een opvallende verschijning. Dit is een heel mooi soort om in groepen aan te planten.

Panicum snoeien
Vingergras is goed winterhard en groenblijvend tot laat in het najaar. Sommige soorten zelfs tot aan de winter, dan laat de plant zijn blad vallen om in de lente opnieuw uit te lopen. Onder de grond houden deze grassen zich in leven door middel van hun ondergrondse winterknoppen. Snoei de grassen pas af in het voorjaar voordat het gras uitloopt.

Planten van Panicum virgatum
De Panicum virgatum doet het prima als solitair, bijvoorbeeld op de hoek van een border, maar komt het beste tot zijn recht in groepen in borders. De Panicum virgatum groeit op elke niet te natte grond, maar gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon. In droge en hete periodes is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Bij het planten kunt u het best aanplantgrond gebruiken. Meng deze twee samen met uw tuingrond om te zorgen voor een goede start van de jonge plantjes. Video en informatie over vingergras siergrassen>