Japans siergras

7 producten
Sorteer op
Borderpakket siergrassen laag

Vanaf € 19,95

Hakonechloa macra

Vanaf € 4,95

Hakonechloa macra 'Albiflorus'

Vanaf € 5,95

Hakonechloa macra 'Aureola'

Vanaf € 4,95

Hakonechloa macra 'Nicolas'

Vanaf € 5,95

Hakonechloa macra ‘Sunflare’
Uitverkocht

Vanaf € 8,25

Imperata cylindrica 'Red Baron'

Vanaf € 2,75

Japans siergras is een mooie verkleurende tuinplant en daarom bij velen favoriet. Het Japanse siergras bestaat uit twee soorten gras; het Japans bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron') en het Japans siergras Hakonechloa macra. Deze beide bijzondere soorten siergras behoren tot de grassenfamilie en zijn prachtige herfstbloeiers.

Japans bloedgras

De Imperata, ook wel Japans bloedgras genoemd, wordt maximaal 70 cm hoog. Het Japanse bloedgras heeft groen blad dat naarmate de plant ouder wordt steeds roder verkleurt aan de bovenkant. De 'Red Baron' is winterhard en een kleurrijke toevoeging op uw tuin. De Imperata 'Red Baron' komt goed tot zijn recht als kleurige solitair, maar doet het ook goed in groepen in combinatie met witte, roze en rode vaste planten. Ook is het een prachtig gras als het staat te wuiven in de wind. De Imperata cylindrica 'Red Baron' gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten van de Imperata kunt u het beste Potgrond gebruiken

Japans siergras

De Hakonechloa soorten zijn laagblijvende siergrassen die 40-50 cm hoog worden, afhankelijk van de soort. Hakonechloa macra is een japans berggras met overhangend blad en kent verschillende groentinten. De Hakonechloa macra 'Albifloris' wijkt af door de onregelmatige witgele strepen die in de lengterichting over het blad lopen. De Hakonechloa macra 'Aureola' is mooi met zijn overhangende glimmend gele bladeren met smalle groene strepen. Terwijl de Hakonechloa macra 'Nicolas' opvallend verkleurt naar rood tijdens het seizoen.

Japans gras planten en verzorgen

De bloeiperiode van deze grassen is in de periode augustus tot september met fijne open aren. De herfstkleur van deze grassen is oranje tot bruinrood, afhankelijk van de soort. Na deze prachtige verkleuring sterft het gras af om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. Snoei de plant in het vroege voorjaar net voor de plant opnieuw uitloopt. Deze grassen staan het liefst op een plekje in de halfschaduw. Zorg er wel voor dat de grassen niet te droog staan. Dan ontstaat er namelijk indroogschade wat de rest van het seizoen zichtbaar is. Gebruik bij het planten van de Hakonechloa tuinplantengrond en potgrond voor een goede start van de jonge planten.